Purmerend

Overblijfsel van Mammoet gevonden

Purmerend – Tijdens de bouwwerkzaamheden aan het project Wherepark in de Overwhere waar 202 nieuwe sociale woningen worden gebouwd is een overblijfsel van een mammoet gevonden. Bouwvakkers die dit constateerden, schakelden direct een deskundige in.

Erwin de Winter van Bouwbedrijf Klassengroep geeft aan: “Tijdens het uitdiepen van de grond kwamen onze bouwvakkers een soort van skelet tegen. Hierdoor zijn er intern de alarmbellen afgegaan. Protocol is dan om de bouwwerkzaamheden neer te leggen en een deskundige aan te sturen.” Erwin de Boer van Natuurhistorisch Museum Emerlo die met een collega enthousiast ter plaatse kwam “Dit is duidelijk een mammoet skelet. Dat zien wij aan de structuur van de ribben. Ik denk dat het zo’n 30.000 jaar oud is. De grondlaag waarin de skelet ligt duidt hierop. Er is een duidelijke verstening. Zaak is om nu het skelet ter reserveren voor de toekomst. Purmerend mag blij zijn met deze ontdekking.”

De bouwplaats is per direct afgesloten voor verder onderzoek en zal volgens protocol worden verzegeld. Zaterdag gaan archeologen aan de gang om het skelet bloot te leggen. Volgens deskundigen zal dit 5 maanden duren.

Het project Wherepark loopt hiermee een vertraging op van zo’n 6 maanden. Erwin de Winter van Klassengroep is niet blij met de vertraging “De vertraging kost ons bedrijf nu zo’n 100.000 euro. Wij gaan nu kijken of wij de protocollen niet overboord gaan gooien want dit kan gewoon niet. Volgende keer melden wij dit niet meer en gooien we er gewoon een berg zand over.”

Dit was een 1 april grap.

WBV Intermaris gaf op 10 april 2017 een leuke reactie.

Beste heer/mevrouw,

Het is al weer 9 dagen na 1 april maar willen jullie bedanken voor het artikel Overblijfselen mammoet gevonden Purmerend.

Als projectteam Wherepark, collega’s Intermaris maar ook de externe partijen (aannemers, gemeente e.d.) konden er erg om lachen.

Er waren er zelf één of twee die er intrapte! Met andere woorden, zeer geslaagd.

 Met vriendelijke groet,

Intermaris (naam bekend bij redactie)

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

  1. Wow wat een belachelijke reactie zo zie je maar alles draaid om geld bij deze mensen weet je wat een geweldige vondst dit is. Gooi die berg zand lekker over je zelf

  2. Is er dan geen subsidie pot voor dit soort gevallen.
    Er gaan miljoenen naar de verkeerde toe dan moet hier toch ook een potje voor zijn

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: