112Purmerend

Zware explosie in Purmerend; drie auto’s door brand verwoest

PURMEREND – Bij winkelcentrum De Gors aan de Zwanebloem in Purmerend zijn vannacht drie auto’s door brand verwoest. Omstreeks 01:50 uur kreeg de brandweer een melding van een autobrand. Ter plaatse blijkt een zilvergrijze Peugeot 307 in brand te staan. Het vuur heeft echter ook twee andere auto’s getroffen die aan beide zijden van de brandende auto stonden geparkeerd.

Bewoners van omliggende woningen melden dat ze voorafgaand aan de autobrand een enorme explosie hebben gehoord. Ook een politieman die op de fiets aan de andere kant van Purmerend aan het surveilleren was had de zware klap gehoord. Het dak van de Peugeot is door de explosie helemaal opengevouwen. Brokstukken van de auto liggen tot op tientallen meters verspreid. Een bumper is zelfs aan de andere kant van de weg op een parkeerplaats beland en ook de voorruit is volledig uit de auto geblazen.

Wat de zware explosie heeft veroorzaakt zal door de politie worden onderzocht. De drie getroffen auto’s zijn rijp voor de sloop. Niemand raakte gewond.

Update 10:05 uur: De politie is op zoek naar getuigen. Deze kunnen contact opnemen met 0900-8844. Zaaknummer: 2017065174

Tekst en foto’s: Olim Bajmat

www.olimbajmat.nl

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.