Purmerend

Metamorfose voor Mercuriusflat I en II

Purmerend – Woningcorporatie Intermaris heeft grootse plannen voor onderhoud aan Mercuriusflat I en II in Wheermolen-West in Purmerend. De bewoners van de twee flats zijn afgelopen 20 maart geïnformeerd over de plannen voor hun flat. Zowel de voor- als achtergevel van de woningen wordt vervangen en ook in de woningen vinden werkzaamheden plaats. Onder andere het kookgas wordt uit de woningen verwijderd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de flats zijn ingrijpend. Aan de buitenzijde bestaan de werkzaamheden onder andere uit: vernieuwen entree, verbeteren toegankelijkheid van de galerijen, vernieuwen van galerij- en balkonhekken en aanbrengen van isolerende maatregelen aan gevels en het dak. De voor- en achterpuien in de woning worden vervangen door nieuwe geïsoleerde kunststofkozijnen. Verder wordt in de woningen onder andere asbest gesaneerd en het kookgas verwijderd. Alle bewoners koken na de renovatie op elektra.

Impact voor bewoners

Intermaris licht toe: “De werkzaamheden betekenen onvermijdelijk overlast voor de bewoners. Samen met een Bewonersgroep hebben we een Sociaal Plan vastgesteld. De werkzaamheden in de woningen duren vijf tot zeven werkdagen. Tijdens de werkzaamheden zijn bewoners welkom in de zogeheten ‘Tuinkamer’ die tijdelijk wordt ingericht op het binnenterrein tussen de flats. Hier kunnen de bewoners even aan de werkzaamheden ontsnappen. Maandag 20 maart konden de bewoners tijdens een informatiemarkt alle vragen stellen die leefden. Direct daarna is een bewonersbegeleider gestart met huisbezoeken. Alle bewoners krijgen een persoonlijk huisbezoek waarin de persoonlijke situatie wordt doorgesproken.”

Akkoord

De isolatiewaarde van de flat gaat er flink op vooruit. Bewoners gaan gemiddeld €35,- besparen op energiekosten. Zij betalen hier een huurverhoging voor van €15,- per maand, wat nog steeds een gemiddelde besparing van €20,- per maand betekent. De corporatie haalt momenteel instemming van de bewoners op, voor de plannen en de huurverhoging. Bij een instemming van 70% van de bewoners, starten de werkzaamheden half juni.

Mercuriusflat III en IV

Binnenkort starten ook de gesprekken met Mercuriusflat III en IV.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.