* ProvinciaalIlpendam

Tijdelijke brug voor veilige voetgangersoversteek over Jaagweg bij Ilpendam

Ilpendam – De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam laten samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam een tijdelijke voetgangersbrug aanleggen over de Jaagweg (N235) in Ilpendam. Door deze tijdelijke brug kunnen voetgangers veilig oversteken tijdens de werkzaamheden aan de N235 die plaatsvinden van juni tot en met september 2017. 

Veilige oversteek

Door de tijdelijke brug voor voetgangers blijft het mogelijk om tijdens de werkzaamheden het kruispunt van de Zonneweg met de N235 over te steken naar de bushalte aan de overzijde en vice versa. Voor fietsers is er dan een tijdelijke stalling gemaakt.  (In het najaar wordt de definitieve fietsenstalling aangelegd). Deze veilige oversteek bevindt zich ter hoogte van de Zonneweg 6 tot en met 8 in Ilpendam. De brug is circa 5 meter hoog, zodat ook hoge vrachtwagens er onderdoor kunnen rijden. De brug is voorzien van liften.

Informatieavond

Geïnteresseerden kunnen op woensdagavond 5 april 2017 in het Dorpshuis van Ilpendam langs komen voor een informatiebijeenkomst. De provincie Noord-Holland en aannemer Van Gelder lichten daar de plannen over de tijdelijke brug toe en kunnen vragen beantwoorden. Bezoekers kunnen tussen 20.00 uur en 21.00 uur vrij binnen lopen. Er vinden geen presentaties op vaste tijdstippen plaats.

Werkzaamheden N235

De samenwerkende overheden leggen een spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam aan en richten het kruispunt van de Aalduikerweg met de Jaagweg in Ilpendam opnieuw in.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via telefoonnummer 0800 -0200 600 (gratis) of per e-mail: [email protected].

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.