15.1 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
Home* Ingezonden briefOpen brief aan Alexander - Nationaal Comité 4/5 mei

Open brief aan Alexander – Nationaal Comité 4/5 mei

Purmerend – Het Nationaal Comité 4 en 5 mei nodigde alle inwoners van Noord-Holland uit een brief te schrijven aan een kind. Hieronder leest u de brief van Eline aan haar 5-jarige zoon. 

Heeft u ook een brief aan een kind? Post het dan hieronder.

 

Lieve Alexander,

Al bijna 6 jaar ben jij mijn kind. En ik zou me geen mooier mannetje kunnen wensen. Hoe jong je ook bent, jouw karakter en persoonlijkheid liggen al ingesloten in jouw zijn.

Bijna iedere ouder praat zo over zijn eigen kind. Dat besef ik me. En zo hoort het ook. Ik hoop dat ieder kind gewenst geboren wordt. Dat de ouders vanaf dag één verliefd zijn. En dat in de eerste tijd er plannen worden gemaakt. Dromen ontstaan. Ik hoop dat ieder kind zich gewenst zal voelen. Als je als mens stabiel en geliefd opgroeit, dan heb je een goede basis in het leven.

Lieve Alexander. Jij bent het prototype jongetje. Je speelt “oorlogje”. Jouw knuffelhamster gaat de strijd aan met fictieve lava-torens. Jouw duplo-blokjes zijn verdeeld in teams. Team rood tegen team blauw.

Maar lieve Alexander. Zo jong als je bent, je bent je ook heel erg bewust van het fenomeen “oorlog” zoals dat hier ooit is geweest. Al sinds je derde stel je vragen over de Tweede Wereld Oorlog. Die oorlog die even lang geleden begon als opa oud is. Opa werd geboren op de eerste dag van de oorlog. (Nou ja, een paar maanden later, maar dat doet er niet toe).

Als we langs een begraafplaats rijden, vraag je of daar ook mensen liggen die in de oorlog zijn doodgegaan. En je vraagt hoeveel kinderen er in de oorlog zijn omgekomen. Ik probeer jouw vragen zo goed en zo kwaad als het kan te beantwoorden. Zo geschiedgetrouw als mogelijk. Wel probeer ik je te leren dat de wereld veranderd is sinds die tijd. En dat dat nooit meer zal gebeuren. Dat ik dat niet zeker weet, dat het slechts mijn hoop is, dat vertel ik daar niet bij.

Als ieder kind op deze wereld zou opgroeien in de wetenschap dat het geliefd is. Wetende dat het als mens perfect is, zoals het is. Zou opgroeien met de waarden en normen dat het niet goed is om anderen te veroordelen om wie ze zijn.  Dat veroordelen slechts perceptie is. Dat je anderen moet behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Als ieder kind op die manier in het leven zou staan, dan zouden we over 40 jaar een hele andere wereld hebben.

Lieve Alexander. Jij belooft mij altijd te beschermen als iemand mij pijn wil doen. Jij bent sterker dan iedere boef op de wereld. Dat vertel je mij. En dat geloof ik. Want jij bent wie je bent. Een prachtig mensje.

Lieve Alexander. Ik beloof jou te beschermen. Door kennis. Door opvoeding. Ik beloof jou te leren dat je vertrouwen moet hebben in wie je bent. Vertrouwen dat je goed bent, zoals je bent. En met dat vertrouwen zul je sterk in je schoenen staan. Zal het niet nodig zijn om anderen naar beneden te halen om wie zij zijn.

Respect is de sleutel. Mijn deur staat al open. Ik geef de sleutel graag aan jou.

Kus van jouw mamaSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
13.9 °
78 %
1.3kmh
100 %
wo
18 °
do
20 °
vr
21 °
za
19 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.