Mevrouw Ubbels – Van Twisk 100 jaar!

Purmerend – Loco-burgemeester Hans Krieger bracht op woensdag 5 april een felicitatiebezoek aan mevrouw Imke Ubbels – Van Twisk. Zij werd die dag 100 jaar.

Mevrouw Ubbels-van Twisk is 5 april 1917 geboren aan de Volgerweg in de Beemster, op boerderij Rustenhove. Op 4-jarige leeftijd overleed haar moeder. Ze had een broer en een zus en nadat haar vader hertrouwde breidde het gezin uit met nog 2 zussen en een broer.

Na de lagere school ging ze naar de ULO in Middenbeemster. Door omstandigheden kon zij haar middelbare school niet afmaken, dit tot haar grote spijt omdat ze goed kon leren en graag arts had willen worden. Wel kon ze de opleiding voor kraamverzorgster volgen. Dat beroep heeft ze tot aan haar huwelijk uitgeoefend.

Op 25-jarige leeftijd trouwde ze met Cor Ubbels. Uit het huwelijk werden 4 kinderen geboren – 3 jongens en een meisje – en later kwam er een pleegzoon bij. Ze groeiden allemaal op in een boerderij in de Beemster. Omdat er geen opvolging was, werd de boerderij in 2003 verkocht en kochten ze een appartement in Purmerend. Begin 2013 verhuisden zij naar de Rusthoeve. Op 29 april 2013 vierden zij daar hun 70-jarig huwelijk. Heel verdrietig was het dat haar man 2 weken later overleed.

Niettemin hebben beiden een goed leven gehad en daar kan Imke Ubbels-van Twisk met een goed gevoel op terugkijken.

Foto’s: Piet Jonker

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*