13.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePolitiekPvdA: ‘Opheffen BaanStede te vroeg’

PvdA: ‘Opheffen BaanStede te vroeg’

Purmerend – De colleges van Purmerend en Zaanstad kiezen te vroeg voor opheffing van de werkvoorziening BaanStede. Zolang nog geen besluit is genomen over hoe de toekomst van BaanStede voor beide steden er uit gaat zien, is opheffen voorbarig, vindt PvdA-raadslid Thijs Kroese: ‘Een slecht idee. Zorgvuldigheid moet belangrijker zijn dan snelheid.’

 ‘We hebben als gemeenteraad in juni vorig jaar gekozen voor de oprichting van een participatiebedrijf, samen met Zaanstad. Een besluit waar de PvdA achter staat. Maar we hebben als raad nog helemaal geen besluit genomen over de vraag hoe dat bedrijf georganiseerd gaat worden. Zolang we daar nog niet uit zijn, kan niet worden besloten BaanStede al per 1 januari 2018 op te heffen’, vindt Kroese. Pas na de zomer zal het college de raad vragen om een besluit.

 De colleges van Purmerend en Zaanstad hebben wel ideeën over hoe het nieuwe participatiebedrijf er uit moet gaan zien en de PvdA heeft daarover grote twijfels. ‘Het is een soort van gemeenschappelijke regeling, waaronder een Besloten Vennootschap hangt. We hebben als raad over de oude gemeenschappelijke regeling juist geconcludeerd dat de besluitvorming stroperig was. De nieuwe regeling lijkt alleen maar bureaucratischer.’

 De PvdA wil graag met het college in discussie over de vraag of het voorstel een verbetering is en is blij dat het onderwerp donderdag a.s. in de commissie Samenleving aan de orde komt. “Maar dan kunnen we het in diezelfde vergadering niet over de opheffing van BaanStede hebben. Dat betekent namelijk dat we komende zomer over het nieuwe participatiebedrijf moeten gaan besluiten, onder druk van een formeel al opgeheven BaanStede. Voor de PvdA gaat zorgvuldigheid boven snelheid”, aldus Kroese.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13.6 ° C
15.1 °
11.8 °
83 %
0.9kmh
13 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.