PolitiekPurmerend

PvdA: ‘Opheffen BaanStede te vroeg’

Purmerend – De colleges van Purmerend en Zaanstad kiezen te vroeg voor opheffing van de werkvoorziening BaanStede. Zolang nog geen besluit is genomen over hoe de toekomst van BaanStede voor beide steden er uit gaat zien, is opheffen voorbarig, vindt PvdA-raadslid Thijs Kroese: ‘Een slecht idee. Zorgvuldigheid moet belangrijker zijn dan snelheid.’

 ‘We hebben als gemeenteraad in juni vorig jaar gekozen voor de oprichting van een participatiebedrijf, samen met Zaanstad. Een besluit waar de PvdA achter staat. Maar we hebben als raad nog helemaal geen besluit genomen over de vraag hoe dat bedrijf georganiseerd gaat worden. Zolang we daar nog niet uit zijn, kan niet worden besloten BaanStede al per 1 januari 2018 op te heffen’, vindt Kroese. Pas na de zomer zal het college de raad vragen om een besluit.

 De colleges van Purmerend en Zaanstad hebben wel ideeën over hoe het nieuwe participatiebedrijf er uit moet gaan zien en de PvdA heeft daarover grote twijfels. ‘Het is een soort van gemeenschappelijke regeling, waaronder een Besloten Vennootschap hangt. We hebben als raad over de oude gemeenschappelijke regeling juist geconcludeerd dat de besluitvorming stroperig was. De nieuwe regeling lijkt alleen maar bureaucratischer.’

 De PvdA wil graag met het college in discussie over de vraag of het voorstel een verbetering is en is blij dat het onderwerp donderdag a.s. in de commissie Samenleving aan de orde komt. “Maar dan kunnen we het in diezelfde vergadering niet over de opheffing van BaanStede hebben. Dat betekent namelijk dat we komende zomer over het nieuwe participatiebedrijf moeten gaan besluiten, onder druk van een formeel al opgeheven BaanStede. Voor de PvdA gaat zorgvuldigheid boven snelheid”, aldus Kroese.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.