8.6 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomePurmerendPurmer Valley nu echt een begrip in wording door oprichting ‘Stichting Purmer Valley’

Purmer Valley nu echt een begrip in wording door oprichting ‘Stichting Purmer Valley’

Purmerend – Na twee jaar van brainstormen, voorbereiden en wat eerste initiatieven is afgelopen week de Stichting Purmer Valley opgericht. Deze Stichting heeft tot doel om het totale ICT-klimaat in Purmerend en omgeving te bevorderen, met name in de driehoek ICT-bedrijven, onderwijs en Gemeente. De initiatiefnemers hebben een van een aantal belangrijke partners opstart financiering ontvangen, waarmee Purmer Valley in ieder geval drie jaar aan de slag gaat. Deze partners maken we de komende weken bekend.

Purmer Valley, what’s in a name

ICT in Purmerend is een sterk groeiende business. In en om de stad zien we steeds meer ICT-ondernemingen en ICT-ondernemers. Sinds enkele jaren heeft een aantal van hen zich verenigd in het begrip “Purmer Valley”, verwijzend naar de bakermat Silicon Valley. De initiatiefnemers van Stichting Purmer Valley zijn Dirk Tuip, Daniel Pardoen en Donnald van Marle, alle drie directeur-eigenaar van ICT-bedrijven in Purmerend en alle drie ook afkomstig uit de regio Purmerend. Zij hebben het afgelopen jaar diverse partijen gemobiliseerd.

Voorzitter Dirk Tuip: “waar de naam Purmer Valley al een aantal jaren werd geroepen door een aantal vooraanstaande ondernemers en wethouders, hebben we de afgelopen maand eindelijk spijkers met koppen kunnen slaan, zodat we er ook echt iets mee kunnen gaan doen. We willen inhoud en bekendheid gaan geven aan de naam. Er komen namelijk heel veel top ICT bedrijven uit Purmerend terwijl maar weinig mensen dat weten. Met hulp van Gemeente, onderwijs en een aantal vooraanstaande partners kunnen we nu grotere stappen gaan zetten, ook omdat we er een professional op kunnen zetten die hier focus op heeft.”

Doelstellingen 2020

De initiatiefnemers van Purmer Valley hebben meerdere redenen voor het oprichten van Stichting Purmer Valley. Eén daarvan is het lastig kunnen vervullen van vacatures en het behoud van personeel. Daniel Pardoen: “als ICT-bedrijven zien we dat het tekort aan gekwalificeerde mensen de komende jaren verder zal toenemen, we komen bijvoorbeeld programmeurs, systeembeheerders, ICT-consultants en -architecten en online marketeers tekort.. Dan is de lijn richting de onderwijspartijen in Purmerend e.o. snel gelegd. We willen actueel ICT-onderwijs bieden in Purmerend, met idealiter ook HBO-onderwijs. Daarnaast willen we startups, die een link hebben met ICT, beter begeleiden en faciliteren.”

Daarnaast wil de Stichting Purmer Valley met Purmerend graag aansluiting vinden bij de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Op MRA-niveau spelen zaken zoals Smart City en Internet of Things. Purmer Valley verenigt de ondernemers en maakt aansluiting makkelijker. Veel andere sectoren hebben toenemende vraag naar ICT in toegepaste vorm: zorg, landbouw, toerisme etc.: de toepassing van ICT neemt de komende jaren sterk toe. Door samen te werken kunnen de sectoren beter op elkaar inspelen.

En tenslotte gaat het ook om het imago van de stad. ICT is bij uitstek een gelegenheid om bekendheid te krijgen en Purmerend is – op grote schaal gezien – gewoon onderdeel van Amsterdam. De komende weken zal de naam Purmer Valley meer terug gaan komen bij iedereen in deze regio die interesse heeft in ICT of daar al in actief is. Donnald van Marle: “De komende weken leggen we een aantal belangrijke partners definitief vast. Dit is te volgen via onze Linkedin pagina en onze Facebook-account. We werken er hard aan om nog een aantal vooraanstaande partijen aan te sluiten de komende maanden, zodat we met steeds meer impact stappen zetten om ICT in Purmerend op de kaart te zetten.”

vlnr Daniel Pardoen (ITSD), Dirk Tuip (SearchUser en FacilityApps) en Donnald van Marle (Netformatie), gezamenlijk vormen zij het bestuur van Stichting Purmer Valley


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8.6 ° C
9.5 °
6.7 °
76 %
3.1kmh
100 %
ma
8 °
di
10 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.