* Politie112Gemeente

Gemeente en politie ontmantelen twee hennepplantages in Purmerend

Purmerend – Afgelopen week trof de gemeente in samenwerking met de politie in twee woningen in Purmerend hennepplantages en installaties aan. De diensten kwamen, samen met Liander,  in actie in de Toendrastraat en de Gemetstraat.

In één woning waren geen planten meer aanwezig, maar alle voorzieningen voor een hennepplantage stonden klaar om de boel weer in gebruik te kunnen nemen. Deze hele installatie is ontmanteld. In de andere woning trof men op zolder een plantage met 36 hennepplanten aan, inclusief warme transformatoren en bekabeling. Liander heeft de elektrameters verwijderd. Hier werd mee gerommeld en er was sprake van stroomdiefstal. De gemeente en politie doen nu verder onderzoek naar de situatie. Dit kan leiden tot bestuurlijke en/of strafrechtelijke boetes en mogelijk tot het tijdelijk sluiten van de woningen.

Speerpunt

Zowel vanuit veiligheidsbeleid als gezondheidsbeleid is de aanpak van drugshandel en drugsgebruik in de gemeente Purmerend een speerpunt. De aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor omwonenden en omliggende bedrijven vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. De strenge aanpak past binnen het gemeentelijk beleid.

Levensgevaarlijk

Erg veel woningbranden zijn gerelateerd aan hennepplantages. Voor een snelle groei zijn lampen met een hoog wattage nodig. Deze gloeilampen branden weken lang, dag en nacht. Omdat hoge energiekosten de winst drukken, wordt de stroom vaak illegaal ‘getapt’. De wirwar van kabels en transformatoren levert gevaarlijke situaties op, omdat bij kortsluiting en oververhitting de stoppen niet doorslaan. Het is vaak houtje-touwtje aangesloten. Regelmatig zijn er ook nog gasflessen aanwezig. Zo is de kans op brand en ontploffing vrij groot.

Meld drugsoverlast

Om drugsoverlast tegen te gaan, werken de gemeente Purmerend en de politie goed samen. Ook de hulp van inwoners helpt bij het tegengaan van drugsoverlast. Ervaart u drugsoverlast of heeft u het vermoeden dat ergens een illegale hennepplantage is gevestigd? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.