Purmerend

Gewijzigde inzameldagen afval

Er komen weer verschillende feestdagen aan. Dit heeft gevolgen voor de inzameldagen van het huisvuil. Hieronder ziet u wat er precies verandert. De afvalkalender is al bijgewerkt met deze wijzigingen, dus als u op afval.purmerend.nl kijkt, ziet u meteen wanneer het afval bij u wordt opgehaald.

Pasen

Papier- en gft-afval dat normaal gesproken op maandag wordt ingezameld, zamelen we nu al op zaterdag 15 april in. Omdat het maandag Tweede Paasdag is, wordt die dag geen grofvuil opgehaald – ook de Milieustraat is gesloten. Bij de flats worden de containers (restafval) een dag later geleegd, op dinsdag 18 april.

Koningsdag

Ook rondom Koningsdag verandert het een en ander. Op de dag zelf zamelen we geen grofvuil in en is de Milieustraat dicht. Papier en gft dat normaliter wordt ingezameld op donderdag, halen we nu op zaterdag 29 april op. Het papier bij flats zamelen we een dag later in, op vrijdag 28 april. Op 28 april wordt geen grofvuil opgehaald.

4 en 5 mei

Op 4 en 5 mei zamelen we geen grofvuil in. Bij flats wordt het restafval een dag eerder dan normaal opgehaald: op donderdag 4 mei in plaats van de vrijdag. Op 5 mei is het Bevrijdingsdag en is de Milieustraat dicht. Papier en gft dat normaal gesproken op vrijdag wordt opgehaald, halen we nu zaterdag 6 mei op.

Hemelvaartsdag

Donderdag 25 mei wordt geen grofvuil ingezameld en is de Milieustraat dicht. Papier en gft dat normaliter wordt ingezameld op donderdag, halen we nu op zaterdag 27 mei op. Papier bij de flats wordt op vrijdag 26 mei opgehaald. Ook vrijdag 26 mei zamelen we geen grofvuil in.

Pinksteren

Maandag 5 juni is het Tweede Pinksterdag. Gft- en restafval dat normaal gesproken maandag wordt opgehaald, zamelen we nu al op zaterdag 3 juni in. Op 5 juni is de Mileustraat dicht en halen we geen grofvuil op. Ook 6 juni zamelen we geen grofvuil in. Bij de flats verschuift de inzameling van maandag naar dinsdag 6 juni.

Bron: gemeente Purmerend

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.