PurmerendSport

Promotie cabbage ball als family fun in Purmerend

Purmerend – In de vorm van een familiedag met entertainment promoot Purmerender Cardy Brown de komende zeven maanden de sport cabbage ball in Purmerend. Het terrein van Flying Petrels is hiervoor zondagmiddag 23 april voor het eerst het podium. Er zijn clinics en recreatieve wedstrijden om kennis te maken met cabbage ball. De sport wil door de opzet als familiedag culturen verbinden, bijdragen aan een gezonde samenleving en mede door een entertainmentprogramma plezier bevorderen. De promotiedagen zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden voor het onderdeel cabbage ball is noodzakelijk.

De sport heeft internationaal steeds grotere belangstelling en het aantal actieve beoefenaars groeit snel. Cabbage ball is vergelijkbaar met honk- en softbal, met knuppel maar zonder handschoenen en met een relatief zachte en grote bal. Gemengde teams spelen wedstrijden met spelers vanaf zestien jaar. Naast de recreatieve wedstrijden is er tijdens de familiedagen volop entertainment. Zo zijn er dansdemonstraties, is er een sportieve kinderhoek en is er een open podium waar amateurs onder het motto Show your talent on the stage hun hobby’s laten zien en horen.

De familiedagen Chocolate City Urban Cabbage Ball zijn steeds van 13.00 uur tot 17.00 uur op het terrein van Flying Petrels aan de Van IJsendijkstraat. Aanmelden voor deelname aan cabbage ball is verplicht en kan via meetup.com/Chocolate-City-Cabbageball. Voor informatie over de familiedagen en het open podium kun je contact opnemen via Facebook Chocalate City Cabbageball of [email protected].

Na de eerste promotiedag 23 april zijn er Chocolate City Urban Cabbage Ball familiedagen op zondag 21 mei, 18 juni, 16 juli, 13 augustus, 10 september en 8 oktober. Flying Petrels, sportorganisatie Spurd en JOGG-Purmerend ondersteunen het initiatief om de opkomende sport cabbage ball in Purmerend te promoten.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.