Purmerend

Actie voor meer sociale woningbouw bij gemeentehuis Purmerend

Purmerend – De actiegroep sociale woningnood Purmerend is op dit moment actie aan het voeren tegen het huidige woonbeleid van de gemeente Purmerend. Dit doen ze door tenten neer te zetten voor het stadhuis. De actiegroep wil meer sociale woningbouw hebben in Purmerend, meer dan de 1000 sociale woningen die in de visie “Purmerend 2040” worden beschreven.

De actie voor het stadhuis duurde tot 17:30 uur. Vanavond gaat de actiegroep verder om 18:30 uur aan de Waterlandlaan 22 omdat door de verbouwing van de raadszaal daar de vergadering van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer plaatsvindt. In deze vergadering wordt de woonvisie “Purmerend 2040” besproken.

Oprichter van de actiegroep Hans Devriesere geeft aan dat het nu nog rustig is maar dat voor vanavond er meer mensen zich hebben aangemeld. “Als u ook meer sociale woningbouw wenst in Purmerend dan moet u vanavond komen naar de Waterlandlaan. Hoe meer mensen hoe krachtiger het signaal is naar de gemeenteraad. De wachtlijsten voor sociale woningen moet drastisch naar beneden.”

Ook een camerateam van NH-Nieuws was aanwezig om opnames te maken. Wethouder Krieger kwam uit het stadhuis om de actievoerders te verwelkomen.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/04/10/protest-woningnood-tenten-stadhuis/

Meer informatie over de actiegroep en het protest op: https://www.facebook.com/groups/308874016158672/

Link naar woonvisie Purmerend 2040: https://www.purmerend.nl/zoekresultaten?search=Purmerend+2040

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.