Beemster

Opruimweekend Beemster Erfgoed Marathon

Beemster – Op 14 mei vindt weer de Beemster Erfgoed Marathon plaats. Bij dit evenement leggen de 750 deelnemers als duo’s om en om hardlopend en fietsend een hele of halve marathon af. Tijdens de marathon wordt gezorgd voor culinaire traktaties en amusement en het motto is dan ook ” Samen Sportief Smullen!”

Bij de organisatie staat duurzaamheid hoog in het vaandel en er wordt daarom ook gestreefd het evenement te organiseren met zo weinig mogelijk impact op de omgeving. Maar de Beemster Erfgoed Marathon gaat nog een stapje verder. Niet alleen wordt er bijvoorbeeld gestreefd geen afval op het parcours achter te laten, ook wordt er voorafgaand aan het evenement zwerfafval opgeruimd op het parcours. Eerder dit jaar heeft het bestuur met een aantal vrijwilligers meegedaan aan de schoonmaakactie van de Beemsterringdijk die dit jaar plaats vindt, een initiatief van Beemsterlinge Daniëlla Ernsting. Hierbij is het stuk Beemsterringdijk van Fort Jisperweg tot Fort Spijkerboor schoongemaakt.

In het weekend van 21 april, voorafgaand aan het evenement, zal het bestuur van de Beemster Erfgoed Marathon nogmaals meedoen bij deze mooie actie. Op vrijdag 21 April van 19:00 tot 20:30 en op Zondag 23 April van 10:00 tot 11:30 zal er worden opgeruimd vanaf het Fort Benoorden Purmerend (ook bekend als Fort Kwadijk). Iedereen is van harte welkom om mee te komen helpen. Voor grijpers, ringen en afvalzakken wordt gezorgd. Ook voor het afvoeren van het afval is gezorgd.

Meer informatie op Facebook: https://www.facebook.com/zwerfiepurmerend/

Kopfoto: aangeleverd

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.