4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeBeemsterOpruimweekend Beemster Erfgoed Marathon

Opruimweekend Beemster Erfgoed Marathon

Beemster – Op 14 mei vindt weer de Beemster Erfgoed Marathon plaats. Bij dit evenement leggen de 750 deelnemers als duo’s om en om hardlopend en fietsend een hele of halve marathon af. Tijdens de marathon wordt gezorgd voor culinaire traktaties en amusement en het motto is dan ook ” Samen Sportief Smullen!”

Bij de organisatie staat duurzaamheid hoog in het vaandel en er wordt daarom ook gestreefd het evenement te organiseren met zo weinig mogelijk impact op de omgeving. Maar de Beemster Erfgoed Marathon gaat nog een stapje verder. Niet alleen wordt er bijvoorbeeld gestreefd geen afval op het parcours achter te laten, ook wordt er voorafgaand aan het evenement zwerfafval opgeruimd op het parcours. Eerder dit jaar heeft het bestuur met een aantal vrijwilligers meegedaan aan de schoonmaakactie van de Beemsterringdijk die dit jaar plaats vindt, een initiatief van Beemsterlinge Daniëlla Ernsting. Hierbij is het stuk Beemsterringdijk van Fort Jisperweg tot Fort Spijkerboor schoongemaakt.

In het weekend van 21 april, voorafgaand aan het evenement, zal het bestuur van de Beemster Erfgoed Marathon nogmaals meedoen bij deze mooie actie. Op vrijdag 21 April van 19:00 tot 20:30 en op Zondag 23 April van 10:00 tot 11:30 zal er worden opgeruimd vanaf het Fort Benoorden Purmerend (ook bekend als Fort Kwadijk). Iedereen is van harte welkom om mee te komen helpen. Voor grijpers, ringen en afvalzakken wordt gezorgd. Ook voor het afvoeren van het afval is gezorgd.

Meer informatie op Facebook: https://www.facebook.com/zwerfiepurmerend/

Kopfoto: aangeleverdSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.