18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend onderstreept ambities als IT-stad

Gemeente Purmerend onderstreept ambities als IT-stad

Purmerend – Donderdag 13 april was er een feestelijk moment in het stadhuis. Harry Rotgans ondertekende namens de Gemeente een 3-jarig partnership met de Stichting Purmer Valley. Met deze stap verkrijgt de Stichting Purmer Valley de benodigde continuïteit. Een lang gekoesterde wens van de vele IT-bedrijven ging hiermee dus in vervulling. De komende jaren is het doel om Purmerend meer als IT-stad op de kaart te zetten en het totale IT-klimaat te verbeteren.

Harry Rotgans, wethouder Economische Zaken: “Of ik nou voor de Gemeente in Brussel ben op EU-niveau, bij scholen of bij een bedrijfsbezoek van een lokale ondernemer, het gaat continu over de IT-revolutie die impact gaat hebben op alles. Na de installatie als wethouder werd mij vrij snel bekend dat er initiatieven uit het bedrijfsleven waren op dit gebied. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat Purmerend ongewoon veel IT-talent en IT-bedrijvigheid heeft. Het is dan ook logisch dat we hier onze ondersteuning aan geven om dit veel meer op de kaart te zetten.”

Dirk , voorzitter van Stichting Purmer Valley: “Als Volendammer ben ik eigenlijk al jaren een ‘jas’ in Purmerend. Voor mij werd de afgelopen jaren meer en meer duidelijk dat er ongekend veel goede IT-bedrijven in Purmerend zitten, die vaak ook marktleider zijn in hun tak van sport. En dit terwijl er geen echte IT-opleidingen zijn en IT-bedrijven allemaal vacatures hebben die moeilijk vervuld kunnen worden. Langzaam werd me de potentie duidelijk, zeker toen het begrip Purmer Valley door toenmalig wethouder Berent Daan werd genoemd en meer en meer mensen die ook gingen omarmen. Volgens mij is dit een mooie mogelijkheid voor de Gemeente om de totale stad meer en meer te profileren als IT-stad.”

De komende weken zal de naam Purmer Valley meer terug gaan komen bij iedereen in deze regio die interesse heeft in IT of daar al in actief is. Donnald van Marle, IT ondernemer en bestuurder bij Stichting Purmer Valley: “IT is bij uitstek een kans om bekendheid te krijgen en te groeien en we zijn – op grote schaal gezien – onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam. De komende weken worden een aantal partners definitief vastgelegd. Dit is te volgen via onze linkedinpagina of Facebook. We hopen nog een aantal vooraanstaande partijen aan te laten sluiten in de komende maanden, zodat we steeds grotere stappen zetten om Purmerend op de kaart te zetten.”

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/04/08/purmer-valley-nu-echt-begrip-wording-oprichting-stichting-purmer-valley/

Meer informatie op: https://purmer-valley.comSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.