9.8 C
Purmerend
dinsdag 20 februari 2024
HomePurmerendVereniging Historisch Purmerend eist herstel van monumentaal pand

Vereniging Historisch Purmerend eist herstel van monumentaal pand

Purmerend – De Vereniging Historisch Purmerend maakt uitdrukkelijk bezwaar tegen het wijzigen van de gevelkleur van het monumentale pand aan de Weerwal 3 – 4. Dit schrijft de vereniging in een brief aan de gemeente Purmerend. Afgelopen zaterdag werd er door de vereniging geconstateerd dat de gevel van het monumentale pand zwart was geverfd. 

Volgens de vereniging is er geen vergunning afgegeven voor het wijzigen van de kleur van de monumentale gevel. Het pand wordt beschouwd als een karakteristiek werk uit het oeuvre van de architect. “In de beschrijving van dit gemeentelijk monument staat duidelijk dat het gaat om een witgepleisterde voorgevel boven een hardstenen plint. Dat is al meer dan 115 jaar het geval.”, zo geeft de vereniging aan in de brief.

De Vereniging Historisch Purmerend maakt uitdrukkelijk bezwaar tegen het wijzigen van de gevel in de zwarte kleur en vraagt de gemeente er op toe te zien dat het monument weer wordt teruggebracht in de oorspronkelijke kleuren. Met “gedane zaken nemen geen keer”, neemt de vereniging geen genoegen.

In de brief is als toevoeging een opsomming toegevoegd die de monumentale waarde aan de buitenkant alsmede inpandig beschrijft.

De betreffende brief vindt u hier: 2017-04-12 gemeente weerwal 3 4.pdf

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/04/12/gemeentelijk-monument-zonder-vergunning-zwart-geschilderd/

Lid worden van de Vereniging Historisch Purmerend kan al voor 15 euro per jaar. Aanmelden kan hier: http://www.vereniginghistorischpurmerend.nl/lidmaatschap/

Kopfoto: Twitter – Vereniging Historisch Purmerend / CC license: Wikipedia.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Gelukkig is het pleisterwerk, dat kun je vrij makkelijk overschilderen. Verf op metselwerk is veel lastiger te verwijderen.
    Misschien dacht de eigenaar dat het schilderen de monumentale waarden niet zou aantasten? Dan hoef je van de minister geen vergunning aan te vragen. Zo gaat dat dus. Dan kun je pas achteraf constateren dat iemand, misschien wel met de beste bedoelingen, een verkeerde beslissing heeft genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,531VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.8 ° C
10.6 °
8.9 °
77 %
6.7kmh
100 %
di
10 °
wo
10 °
do
11 °
vr
6 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.