* Politie112Purmerend

Update: slachtoffer mishandeling Speelkraam

Purmerend – Op woensdag 19 april werd de 73 jarige vrijwilliger Johan van de Speelkraam in het leeghwaterpark mishandeld door een nog onbekende man. De mishandeling vond plaats na een meningsverschil. Hierna is de dader in onbekende richting het park ingerend.

“Hij is erg geschrokken en hij heeft naast de hoofdwond van een kopstoot een hersenschudding. Gisternacht moest hij ter observatie in het ziekenhuis blijven. Inmiddels is hij thuis. Hij is 73 jaar en mankeert lichamelijk van alles. Ook is zijn zicht met nog maar 8% zeer beperkt. De speeltuin waar hij vanaf het begin als vrijwilliger bij betrokken is, is zijn lust en zijn leven. Hij heeft door inpraten van zijn mede-vrijwilligers uiteindelijk aangifte bij de politie gedaan. Die zijn er nu mee bezig”, aldus zijn zoon.

De dader heeft de vrijwilliger doelgericht in de speeltuin opgezocht nadat Johan een kind op één van de speeltoestellen een berisping gaf.

Inwoners van Purmerend reageerden geschokt op de mishandeling. Niet alleen de plaats waar de mishandeling plaatsvond, maar ook zijn leeftijd en zijn functie van vrijwilliger maakte een grote mate van woede los.

Iedereen die getuige is geweest van de mishandeling, wordt opgeroepen zich te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

 

 

 

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.