18 C
Purmerend
donderdag 11 juli 2024
Home112Automobilist achtervolgd door Politie

Automobilist achtervolgd door Politie

Purmerend – Tijdens de grootschalige verkeerscontrole op 20 april 2017 op het terrein bij de Mc Donalds zag de politie op de Jaagweg een auto rijden waarvan het kenteken geschorst was. Op het moment dat de motorrijder de bestuurder een volgteken had gegeven ging deze er met hoge snelheid vandoor. 

Door diverse motorrijders werd de achtervolging ingezet waarbij het rode licht op de Gorslaan werd genegeerd en de maximale snelheid werd overschreden. Het voertuig is uiteindelijk aangetroffen op de Moerasvaren. De bestuurder was te voet gevlucht via het water en het spoor. Hij werd uiteindelijk aangetroffen in de Bloemenbuurt. Hij kreeg een serie bekeuringen.

In totaal zijn er 66 personenauto’s, 6 vrachtauto’s, 7 motorfietsen, 1 landbouwvoertuig, 27 bromfietsen, 10 aanhangwagens en 18 bestelauto’s gecontroleerd. Dit leverde in totaal achtentwintig bekeuringen op voor onder anderen: te hoge snelheid, negeren rood verkeerslicht, ondeugdelijke zitplaats, opgevoerde brom- en snorfietsen, gladde band, ondeugdelijke bevestiging van een aanhangwagen en niet handsfree bellen. Tegen een bestuurder bleek nog een boete open te staan van 148 euro. Het bedrag werd direct geïnd.

Door de Belastingdienst werden met een ANPR (automatische nummerplaatherkenning) 3782 voertuigen gescand. In negenendertig gevallen bleek er een belastingschuld te zijn. De belastingdienst heeft op 20 voertuigen beslag gelegd waarvan er 11 direct zijn afgevoerd. Ook werd achterstallige belasting geïnd.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/04/20/grote-verkeerscontrole-mcdonalds-jaagweg/Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18 ° C
18.9 °
17 °
70 %
3.1kmh
73 %
wo
18 °
do
19 °
vr
14 °
za
17 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.