112Purmerend

Automobilist achtervolgd door Politie

Purmerend – Tijdens de grootschalige verkeerscontrole op 20 april 2017 op het terrein bij de Mc Donalds zag de politie op de Jaagweg een auto rijden waarvan het kenteken geschorst was. Op het moment dat de motorrijder de bestuurder een volgteken had gegeven ging deze er met hoge snelheid vandoor. 

Door diverse motorrijders werd de achtervolging ingezet waarbij het rode licht op de Gorslaan werd genegeerd en de maximale snelheid werd overschreden. Het voertuig is uiteindelijk aangetroffen op de Moerasvaren. De bestuurder was te voet gevlucht via het water en het spoor. Hij werd uiteindelijk aangetroffen in de Bloemenbuurt. Hij kreeg een serie bekeuringen.

In totaal zijn er 66 personenauto’s, 6 vrachtauto’s, 7 motorfietsen, 1 landbouwvoertuig, 27 bromfietsen, 10 aanhangwagens en 18 bestelauto’s gecontroleerd. Dit leverde in totaal achtentwintig bekeuringen op voor onder anderen: te hoge snelheid, negeren rood verkeerslicht, ondeugdelijke zitplaats, opgevoerde brom- en snorfietsen, gladde band, ondeugdelijke bevestiging van een aanhangwagen en niet handsfree bellen. Tegen een bestuurder bleek nog een boete open te staan van 148 euro. Het bedrag werd direct geïnd.

Door de Belastingdienst werden met een ANPR (automatische nummerplaatherkenning) 3782 voertuigen gescand. In negenendertig gevallen bleek er een belastingschuld te zijn. De belastingdienst heeft op 20 voertuigen beslag gelegd waarvan er 11 direct zijn afgevoerd. Ook werd achterstallige belasting geïnd.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/04/20/grote-verkeerscontrole-mcdonalds-jaagweg/


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.