GemeentePolitiekPurmerendwonen

Motie aangenomen: onderzoek naar wonen op De Koog

Purmerend – Tijdens de Purmerendse raadsvergadering van donderdag 20 april is er gestemd over het toekennen van een voorbereidingskrediet voor Purmerend 2040. D66, Trots en PvdA stemden tegen, met name vanwege de hoogte van het krediet (400.000 euro). Uiteindelijk behaalde het voorstel wel een meerderheid.

De motie over onderzoek naar de transformatie van De Koog van bedrijventerrein tot woongebied werd unaniem aangenomen. Deze motie werd geïnitieerd door VVD en GroenLinks en vond uiteindelijk meer fracties als mede indiener.

Het gevolg van de aangenomen motie is dat een gedeelte van het toegekende voorbereidingskrediet besteed zal gaan worden aan onderzoek naar transformatie van De Koog. Dit onderzoek moet voor het einde van het jaar worden afgerond.

Indien De Koog een woonbestemming zal krijgen, komt er voor de Gemeente Purmerend veel grond vrij. In het gebied kan een nieuwe wijk worden opgezet met veel woningen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....