GemeentePolitiekPurmerendwonen

Motie aangenomen: onderzoek naar wonen op De Koog

Purmerend – Tijdens de Purmerendse raadsvergadering van donderdag 20 april is er gestemd over het toekennen van een voorbereidingskrediet voor Purmerend 2040. D66, Trots en PvdA stemden tegen, met name vanwege de hoogte van het krediet (400.000 euro). Uiteindelijk behaalde het voorstel wel een meerderheid.

De motie over onderzoek naar de transformatie van De Koog van bedrijventerrein tot woongebied werd unaniem aangenomen. Deze motie werd geïnitieerd door VVD en GroenLinks en vond uiteindelijk meer fracties als mede indiener.

Het gevolg van de aangenomen motie is dat een gedeelte van het toegekende voorbereidingskrediet besteed zal gaan worden aan onderzoek naar transformatie van De Koog. Dit onderzoek moet voor het einde van het jaar worden afgerond.

Indien De Koog een woonbestemming zal krijgen, komt er voor de Gemeente Purmerend veel grond vrij. In het gebied kan een nieuwe wijk worden opgezet met veel woningen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.