EvenementPurmerend

Kindervrijmarkt op bevrijdingsdag

Purmerend – Op vrijdag 5 mei vindt ter gelegenheid van de Bevrijdingsdag de jaarlijkse kindervrijmarkt in wijkpark De Driegang plaats.De organisatie vindt het belangrijk om Bevrijdingsdag te vieren. De vrijmarkt is daardoor uitgegroeid tot een groot spektakel waar kinderen hun overtollige spulletjes aan de man brengen en nieuwe speeltjes in de wacht slepen. 

Afgelopen jaar waren er naar schatting zo’n 3.500 bezoekers die in onderhandeling gingen met de bijna 300 jonge kooplieden die hun handel ten toon hadden gespreid in het park.

De ervaring leert dat rond 06.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn.

Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Handelaren zijn niet toegestaan.

Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is geopend voor een warme kop koffie of thee en tegen de middag is er ook gelegenheid een hapje en een drankje verkrijgbaar. Stichting Kinderopvang Purmerend en Spurd Sport & Spel zijn bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatieteam met springkussen en andere leuke dingen.

Het evenement heeft onlangs de Duurzaamheidsprijs Evenementen 2017 gewonnen. Bewust hergebruik, afvalbeheer en het gebruik van duurzame materialen hebben een belangrijke plek in de kindervrijmarkt.

De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend verleent materiële ondersteuning.

Vrijdag 5 mei as.
Wijkpark De Driegang
Purmer-Zuid
8.00 uur – 14.00 uur

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.