11.7 C
Purmerend
donderdag 28 maart 2024
HomeEvenementKindervrijmarkt op bevrijdingsdag

Kindervrijmarkt op bevrijdingsdag

Purmerend – Op vrijdag 5 mei vindt ter gelegenheid van de Bevrijdingsdag de jaarlijkse kindervrijmarkt in wijkpark De Driegang plaats.De organisatie vindt het belangrijk om Bevrijdingsdag te vieren. De vrijmarkt is daardoor uitgegroeid tot een groot spektakel waar kinderen hun overtollige spulletjes aan de man brengen en nieuwe speeltjes in de wacht slepen. 

Afgelopen jaar waren er naar schatting zo’n 3.500 bezoekers die in onderhandeling gingen met de bijna 300 jonge kooplieden die hun handel ten toon hadden gespreid in het park.

De ervaring leert dat rond 06.00 uur de eerste verkopers al het allerbeste plekje opzoeken. De koopjesjagers, vooral verzamelaars, zijn dan ook al wakker. Rond 7.30 uur komt de loop er goed in en tot 14.00 uur zal het gezellig druk zijn.

Het verkopen van spulletjes vindt uitsluitend plaats door kinderen. Handelaren zijn niet toegestaan.

Wijkactiviteitencentrum De Zuid-Pool is geopend voor een warme kop koffie of thee en tegen de middag is er ook gelegenheid een hapje en een drankje verkrijgbaar. Stichting Kinderopvang Purmerend en Spurd Sport & Spel zijn bij De Zuid-Pool aanwezig met een animatieteam met springkussen en andere leuke dingen.

Het evenement heeft onlangs de Duurzaamheidsprijs Evenementen 2017 gewonnen. Bewust hergebruik, afvalbeheer en het gebruik van duurzame materialen hebben een belangrijke plek in de kindervrijmarkt.

De organisatie is in handen van de vrijwilligers van de Wijkkerngroep Purmer-Zuid en De Zuid-Pool. De gemeente Purmerend verleent materiële ondersteuning.

Vrijdag 5 mei as.
Wijkpark De Driegang
Purmer-Zuid
8.00 uur – 14.00 uur

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.2 °
10.6 °
60 %
8.5kmh
100 %
do
12 °
vr
10 °
za
11 °
zo
12 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.