* Marken* Politie112

15.000 euro beloning voor tip oplossing dood Cora Troost

Marken/Amsterdam – De hoofdofficier van justitie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak omtrent de dood van Cora Troost (70). Het lichaam van de 70-jarige Cora Troost uit Marken werd maandag 27 februari 2017 gevonden in het water langs de Uitdammerdijk. Haar afgesloten auto stond op zo’n 250 meter afstand op een parkeerstrook, de autosleutel zat in haar zak.

Het onderzoek naar de dood van Cora Troost is nog altijd in volle gang. Het wordt steeds aannemelijker dat mevrouw Troost door een misdrijf om het leven is gekomen. Waarom iemand haar iets zou willen aandoen is echter niet duidelijk. Een team van rechercheurs werkt aan de zaak. In maart meldde zich een getuige die op zondagmiddag 26 februari tussen half 2 en kwart voor 2 een vrouw met rossig haar en een blauwe jas over de Uitdammerdijk heeft zien lopen. Mogelijk was dat mevrouw Troost. De man heeft ook twee wandelaars, een jongen en meisje in de leeftijd van 15 tot 20 jaar, en een fietser op een mountainbike op die dijk gezien. Het onderzoeksteam wil heel graag in contact komen met deze wandelaars en fietsers. Ook andere mensen die, met de wetenschap van nu, in het laatste weekend van februari iets hebben gezien op de Uitdammerdijk, spreekt de recherche heel graag.

Indien het inderdaad mevrouw Troost was die op zondagmiddag 26 februari over de dijk wandelde, dan betekent dit dat zij op zaterdag 25 februari nog in leven. Het is zeker dat zij in de nacht van 25 op 26 februari niet thuis heeft geslapen. Ook nam zij die dagen haar telefoon niet meer op. De recherche wil graag weten wie mevrouw Troost op of na 25 februari nog heeft gezien. Het is natuurlijk mogelijk dat zij in het gezelschap was van iemand.

Heeft u meer informatie dan hoort de politie dat graag op: 0900-8844.

Relevant artikel: https://regiopurmerend.nl/2017/03/15/politie-vragen-dood-70-jarige-cora-troost/

Meer informatie over deze zaak op: https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/zaak/dood-cora-troost-70/

Kopfoto: Screenshot YouTube Opsporing verzocht.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.