Purmerend

Dodenherdenking Purmerend

Purmerend – Buiten de traditionele herdenking op de Kaasmarkt was er in de tuin van het wooncollectief een alternatief gebeuren georganiseerd. Op de Kaasmarkt gaven Burgemeester Don Bijl en de voorzitter van het 4 mei comité, na de stille tocht naar het monument op de Jaagweg en twee minuut stilte, een toespraak. 

Het wooncollectief nodigde het straatsymfonieorkest Ricciotti uit. Het orkest bestaat uit 41 jonge amateurs en professionele musici afkomstig uit Nederland, Spanje,Nieuw-Zeeland, Zwitserse, Amerika, Bosnië, Portugal en Duitsland. Hun missie is de verbinding aan te gaan met publiek en luisteraar met zinderende en ontroerende muziek. Klanken van ballet tot dance en van abstract tot swingend vulde de tuin. Ook hier werd om 20:00 uur twee minuten stilte in acht genomen.

Meer informatie: www.ricciotti.nl

Hieronder een beeldverslag.

Kaasmarkt:

Wooncollectief:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.