* ZuidoostbeemsterBeemster

Eerste editie Beemster Smaakplein

ZuidoostBeeemster – Eerlijk & Heerlijk en Buurderij De Rijp/ Buurderij Weidevenne organiseren tijdens de Open Dag Beemster -op donderdag 25 mei- de eerste editie van Beemster Smaakplein.  Op het erf van Eerlijk & Heerlijk aan de Purmerenderweg 26a komen de smaken van de producten van dit fruitteeltbedrijf samen met die van de andere biologische en op een natuurlijke wijze gemaakte etenswaren en dranken van de producenten van Buurderij De Rijp en Buurderij Weidevenne. Kennismaken kan via het speciale Beemster Smaakplein Ontbijt dat om 9.30 uur begint.

Internationaal concept

Eerlijk & Heerlijk is producent van Boeren & Buren. Dit is een concept waarbij consumenten rechtstreeks kunnen kopen bij boeren in de buurt. Zij bestellen online via het platform Boeren & Buren en halen hun producten wekelijks op in een zogeheten Buurderij. Buurderij De Rijp is op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur open in Restaurant Bij Ernst in De Rijp. Buurderij Weidevenne wordt elke woensdag tussen 17.30 en 19.30 uur gehouden in Nelsie’s Fine-Alley in Purmerend Weidevenne. Het concept komt uit Frankrijk, waar het in 2011 is gestart. Er zijn ondertussen Buurderijen in alle landen om ons heen. Leden bestellen van tevoren online wanneer en hoeveel zij willen, zonder abonnement of vast pakket. Doordat alles op bestelling geoogst of bereid wordt, is het gegarandeerd vers en gaan boeren zonder overschotten naar huis. Minder voedselkilometers en geen voedselverspilling dus.

 Beemster Smaakplein Ontbijt

Een goed begin van een bezoek aan de Open Dag Beemster is het Beemster Smaakplein Ontbijt! Voor slechts 7,50 euro per persoon geniet u van een heerlijk ontbijtje dat bestaat uit ingrediënten van de producenten van Buurderij De Rijp en Buurderij Weidevenne, verzorgd door Ernst van der Baan van Restaurant Bij Ernst. Ontbijten kan tussen 9.30 en 10.30 uur. Reserveren via [email protected]

Elke twintigste boeker geniet van een gratis ontbijtje!

Meer informatie op: http://www.eerlijkenheerlijk.eu en https://boerenenburen.nl/

Foto: Persmap Boeren en Buren.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.