14 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
HomeHart van de RegioMoeder in het zonnetje

Moeder in het zonnetje

Purmerend – Vandaag is het moederdag. Een mooie dag om een bijzondere moeder in het zonnetje te zetten. Wij stellen u graag voor aan Mevrouw A. Muller-Van Buiten, de 87-jarige vissende oma van Purmerend.

Mevrouw Muller-Van Buiten is een bekende verschijning in Purmer-Noord. Zodra het weer wat mooier wordt, staat deze vissende oma het liefste met haar hengel op één van de bruggetjes in de buurt van het Gildeplein. Hopend op een grote vis en op een praatje met toevallige voorbijgangers.

Mevrouw Muller-Van Buiten woont pas 3,5 jaar in Purmerend. En gelukkig nog geheel zelfstandig. Ze komt oorspronkelijk uit een gezin van 16 kinderen in de provincie Overijssel. Op haar 19e vertrok Mevrouw Muller-Van Buiten naar Amsterdam, haar oudere zus achterna die daar sinds een tijdje woonde. In de jaren dat ze in Amsterdam woonde, viste Mevrouw Muller-Van Buiten regelmatig met deze zus en een buurvrouw. Nadat haar zus kwam te overlijden, is de hengel in de kast beland.

Toen de laatste van haar kinderen uit Amsterdam verhuisde, bleef Mevrouw Muller-Van Buiten alleen in de grote stad achter. Na 65 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, werd het tijd om dichter in de buurt te gaan wonen bij één van haar kinderen. Uiteindelijk werd het Purmerend.

Tijdens een verjaardag in het huis van haar dochter, ontdekte de toen 84-jarige dame een hengel. Ze pakte deze en vertrok tijdens het feest naar een bruggetje in de buurt. “We hebben haar de rest van de verjaardag niet meer gezien”, vertelt dochter Jolanda. “Af en toe liepen we naar haar toe met wat drinken of iets lekkers, maar mijn moeder bleef aan de waterkant staan. En zo pakte ze, na 18 jaar, haar hobby weer op.”

Het wordt weer lente en als het even kan staat Mevrouw Muller-Van Buiten weer op de brug. Komt u de vissende oma van Purmerend toevallig tegen? Ze is altijd in voor een gezellig praatje!

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14 ° C
15.1 °
13 °
80 %
0.9kmh
8 %
ma
23 °
di
25 °
wo
26 °
do
26 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.