12.5 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
Home* ZorgStart bouw Medisch Centrum Novawhere

Start bouw Medisch Centrum Novawhere

Purmerend – Op 19 mei gaat de bouw van Medisch Centrum Novawhere (MCN) van start. Wethouder Harry Rotgans van Purmerend zal deze samen met Marjolein Pen (initiatiefneemster MCN) en Diana Bruin (regiomanager Purmerend De Zorgcirkel) middels een symbolische handeling in gang zetten. In februari 2018 zal MCN in Purmerend een feit zijn en zullen binnen de muren van Zorgcirkel Expertisecentrum Novawhere meerdere partijen een plek gaan vinden. 

Alles onder één dak

Voor de patiënten in de wijk biedt dit alles-onder-één-dak concept alleen maar voordelen. Om een voorbeeld te noemen: waar de huisarts constateert dat thuiszorg nodig is, is het letterlijk een kleine stap om dit in hetzelfde pand te gaan regelen. Totdat de nieuwbouw een feit is zullen de patiënten van de genoemde partijen nog niets merken van de geplande overgang en blijft alles nog even bij het oude.

‘We hebben een droom en deze komt uit!’ riepen de zorgverleners van het nieuwe centrum destijds in koor toen duidelijk werd dat hun gezamenlijke plan werkelijkheid zou gaan worden. De huisartsen Pen/Voorberg, Franse en De Zoeten en Margot Barendregt van apotheek De Meeuw namen medio 2011/2012 het initiatief om de krachten te bundelen en gezamenlijk op één locatie hun diensten aan te bieden. Vervolgens kwam De Zorgcirkel in beeld om op het gebied van specialistische zorg voor ouderen en revalidatie samen te gaan werken. Ook fysiotherapiepraktijk FysioConsult sloot zich aan. Deze praktijk werkt al vele jaren binnen de muren van Novawhere en zal straks intern gaan verhuizen naar het nieuwe MCN.

Het gehele plan met toelichting vindt u hier: http://diensten.purmerend.nl/plannen/NL.IMRO.0439.WPNOVAWHERE2017-on01/t_NL.IMRO.0439.WPNOVAWHERE2017-on01.html#begin



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.5 ° C
13.5 °
11.6 °
71 %
1.3kmh
94 %
vr
14 °
za
16 °
zo
12 °
ma
8 °
di
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.