Purmerend veiliger geworden

Purmerend – Purmerend is veiliger geworden. Dit blijkt uit de AD misdaadmeter 2017. Purmerend stijgt van plaats 41 naar 92. Deze stijging op de ranglijst komt hoofdzakelijk door de afname van woninginbraken(-25,6%), mishandeling (-27,3%) en diefstal van auto/motoren (-22,9%).

Opvallend is dat wederom bedreigingen (-10,5%), straatroven (-13,3%) en vernielingen (-8,3%) zijn afgenomen ten opzichte van 2016. Als we de overvallen, die een stijging van 300% laten zien, buiten beschouwing laten komt Purmerend er nog beter uit. Purmerend zou dan volgens onze berekeningen op plaats 154 komen.

De buurgemeenten van Purmerend stijgen ook allemaal op de ranglijst met uitzondering van Landsmeer. Wilt u weten hoe de gemeentes ervoor staan, kijk dan op: http://www.ad.nl/redactie/misdaadmeter/2017/lijst.html

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*