112Purmerend

Purmerend veiliger geworden

Purmerend – Purmerend is veiliger geworden. Dit blijkt uit de AD misdaadmeter 2017. Purmerend stijgt van plaats 41 naar 92. Deze stijging op de ranglijst komt hoofdzakelijk door de afname van woninginbraken(-25,6%), mishandeling (-27,3%) en diefstal van auto/motoren (-22,9%).

Opvallend is dat wederom bedreigingen (-10,5%), straatroven (-13,3%) en vernielingen (-8,3%) zijn afgenomen ten opzichte van 2016. Als we de overvallen, die een stijging van 300% laten zien, buiten beschouwing laten komt Purmerend er nog beter uit. Purmerend zou dan volgens onze berekeningen op plaats 154 komen.

De buurgemeenten van Purmerend stijgen ook allemaal op de ranglijst met uitzondering van Landsmeer. Wilt u weten hoe de gemeentes ervoor staan, kijk dan op: http://www.ad.nl/redactie/misdaadmeter/2017/lijst.html

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.