* OnderzoekPolitiekPurmerend

Peiling politiek Purmerend voorjaar 2017

Purmerend – Afgelopen maand heeft RegioPurmerend.nl een peiling gehouden onder 852 inwoners van Purmerend met de vraag op welke politieke partij u op dit moment zou stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn?

Deze peiling is afgelopen maand gedaan door mensen op straat en in diverse winkelcentra in verschillende wijken om hun mening te vragen. Ook konden de Purmerenders stemmen op andere partijen die thans niet in de raad zitten zoals de PVV, SP, 50 plus, PvdD en Groep Hop. De stemmen van de mensen die een keuze wilde maken voor een van de partijen (568 in totaal) zijn omgerekend naar zetels in de gemeenteraad.

De PVV, als ze besluiten mee te doen, haalt in 1 keer 9 zetels, gevolgd door de VVD met 5 zetels en als derde partij GroenLinks met 4 zetels. Wat voor soort coalitie uit deze uitslag moet komen laten we aan u over. Wel is het zo dat een versnippering van partijen het allemaal wat moeilijker maakt.

Hierbij de uitslag vanuit de percentages omgezet naar de toekomstige 37 raadszetels:

Nieuws maken kost nou eenmaal geld. En gratis nieuws bestaat niet. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Zoals ik al eerder aangaf in de Actiegroep Sociale Woningnood Purmerend is de Stadspartij de grootste verliezer

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: