9.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home* OnderzoekPeiling politiek Purmerend voorjaar 2017

Peiling politiek Purmerend voorjaar 2017

Purmerend – Afgelopen maand heeft RegioPurmerend.nl een peiling gehouden onder 852 inwoners van Purmerend met de vraag op welke politieke partij u op dit moment zou stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn?

Deze peiling is afgelopen maand gedaan door mensen op straat en in diverse winkelcentra in verschillende wijken om hun mening te vragen. Ook konden de Purmerenders stemmen op andere partijen die thans niet in de raad zitten zoals de PVV, SP, 50 plus, PvdD en Groep Hop. De stemmen van de mensen die een keuze wilde maken voor een van de partijen (568 in totaal) zijn omgerekend naar zetels in de gemeenteraad.

De PVV, als ze besluiten mee te doen, haalt in 1 keer 9 zetels, gevolgd door de VVD met 5 zetels en als derde partij GroenLinks met 4 zetels. Wat voor soort coalitie uit deze uitslag moet komen laten we aan u over. Wel is het zo dat een versnippering van partijen het allemaal wat moeilijker maakt.

Hierbij de uitslag vanuit de percentages omgezet naar de toekomstige 37 raadszetels:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Zoals ik al eerder aangaf in de Actiegroep Sociale Woningnood Purmerend is de Stadspartij de grootste verliezer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,937FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.4 ° C
11.1 °
8.9 °
79 %
1.3kmh
100 %
wo
14 °
do
17 °
vr
18 °
za
18 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.