22.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeCultuurDochter van Ger Belmer brengt dichtbundel uit over verlies vader

Dochter van Ger Belmer brengt dichtbundel uit over verlies vader

Purmerend – Op 22 mei 2015 maakte Ger Belmer een einde aan zijn leven. De Purmerendse dichter, journalist, tekstschrijver en programma-maker was een markante persoonlijkheid in Purmerend. Exact twee jaar na dato brengt Maartje Rozendal, de oudste dochter van Ger, een dichtbundel uit over het verlies van haar vader.

Ger was van 1978 tot 2003 redacteur en verslaggever bij de Nieuwe Noordhollandsche Courant, het latere Noordhollands Dagblad. Maar hij maakt vooral furore door zijn werk als dichter en liedjesschrijver. De laatste jaren van zijn leven was hij een actief lid van de Dichterskring Waterland.

Het was bij de naasten van Ger al langer bekend dat hij niet lekker in zijn vel zat. Toch kwam het plotselinge einde zeer onverwacht. Zijn 36-jarige dochter Maartje verwerkte het verlies en het heftige jaar dat daar op volgde in gedichten. Vandaag verscheen haar bundel ZwaarteKracht, welke zij opdraagt aan haar zussen Floortje en Femke.

De dichtbundel kost €12,50 (plus eventuele verzendkosten) en is te bestellen bij Maartje via [email protected].

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
23.9 °
19 °
62 %
2.7kmh
47 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.