20.7 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomeNatuurReuzenberenklauwbestrijding in het Purmerbos

Reuzenberenklauwbestrijding in het Purmerbos

 

Purmerend – Vanaf juni zal er bestrijding van de reuzenberenklauw plaatsvinden in het Purmerbos. De giftige plant wordt met een onkruidbestrijdingsmiddel tegen gegaan. Daarom wordt de aandacht en oplettendheid van de bezoekers gevraagd. Contact met de planten en het bestrijdingsmiddel wordt afgeraden.

 

Reuzenberenklauwbestrijding

Staatsbosbeheer gebruikt een onkruidbestrijdingsmiddel tegen de woekerende reuzenberenklauwen in het Purmerbos. Het bestrijdingsmiddel zal door speciaal opgeleide medewerkers worden aangebracht en werkt alleen op planten zoals de reuzenberenklauw. Het bestrijdingsmiddel is met de juiste werkwijze niet gevaarlijk voor mensen en dieren. Toch wordt contact met de spuitnevel en de vloeistof op de bladeren afgeraden. Ook geldt het advies om de honden aan te lijnen in de buurt van de berenklauwen.

 

Huiduitslag

De reuzenberenklauw komt van oorsprong uit Zuidoost Azië, maar is in de 19e eeuw naar Nederland gehaald als tuinplant. De inheemse berenklauw is kleiner en niet zo’n invasieve soort, in tegenstelling tot de reuzeberenklauw. Deze exoot is namelijk vaak in grote aantallen te vinden in bermen, waar ze geen ruimte meer overlaten voor andere planten. Daarbij komt nog dat berenklauwen brandharen hebben, net zoals een brandnetel. Men voelt alleen niet meteen dat ze ermee in aanraking zijn geweest. Dit komt namelijk pas tot uiting nadat de huid in contact is geweest met zonlicht. Nietsvermoedende kinderen die lekker buiten spelen krijgen dan ook ‘opeens’ huiduitslag.

Juist om die overlast voor alle bezoekers te voorkomen bestrijdt Staatsbosbeheer jaarlijks de reuzenberenklauw langs alle paden in het Purmerbos. Bij vragen neem dan contact op via 075-6282628 of [email protected].

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.7 ° C
21.7 °
19 °
65 %
1.3kmh
1 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.