* Kwadijk112

De Purmer Eend: de dag na de brand (fotoverslag)

Kwadijk – Veel mensen komen even kijken naar de resten van wat ooit de Purmer Eend was. Het gebouw ging gisteren door brand tegen de vlakte. Her en der komt er nog rook uit de resten. Een mevrouw staat geëmotioneerd te kijken naar de resten van De Purmer Eend. Ze vertelt dat ze in haar jeugd hier altijd kwam spelen in de opslagloods waar de granen lagen voor het veevoer. 

Een oudere inwoner uit Kwadijk geeft aan dat hij verwachte dat dit ooit een keer zou gebeuren. “Als je zag hoe de Poolse bewoners in de zomer aan het barbecuen waren dan heeft het nog lang geduurd. Het pand ging steeds meer in verval. Van de voorzijde vielen de letters al naar beneden. De eigenaar deed er eigenlijk niets meer aan.” Een echtpaar wat op de fiets aankomt zegt dat ze ooit hier zijn getrouwd. “Dit doet mij erg veel pijn.”, geeft de man aan.

De geruchten gaan dat de brand te maken heeft met of een barbecue of een ontstane brand in 1 van de kamers aan de achterzijde.

Foto’s: Rob Klaucke


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

  1. Verschrikkelijk wat er gebeurd is. Is er inmiddels iets bekend over de oorzaak, Mart? En dat het een goed onderhouden pand was, is een feit. Veel passie in dat gebouw…..

  2. De brand is niet ontstaan via een barbecue.
    De barbecue staat nog ongedeerd in de tuin achter het hotel.

    Het pand werd goed onderhouden.
    Begin dit jaar is het pand nog geschilderd aan de buitenzijde.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: