* ZakelijkPurmerend

Sligro-De Kweker in Purmerend geopend

Purmerend – Maandag 29 mei werd de nieuwbouw van de Sligro-De Kweker zelfbedieningsgroothandel in Purmerend geopend. Sandra Ysbrandy (Tijd voor Max), Ron Blaauw (Ron Gastrobar), Alain Alders (Landgoed Duin & Kruidberg), Harry Rotgans (wethouder Gemeente Purmerend) en Nico Molenaar (vestigingsmanager Sligro) verrichtten de openingshandeling.

De nieuwe groothandel staat twee dagen geheel in het teken van openingsactiviteiten en kennismaking van klanten met de nieuwe locatie. Een groot aantal Nederlandse Michelinsterrenkoks en topchefs uit de regio verzorgen demonstraties. Het volledige openingsprogramma is te vinden op www.sligro.nl/purmerend

Op 24 oktober 2016 werd de eerste paal geslagen op bedrijventerrein Baanstee-Noord voor de 50e Sligro zelfbedieningsgroothandel. Amper zeven maanden later is er een nieuw pand verrezen van ruim 9.000 m2, maar liefst 3.000 m2 gróter dan de huidige Sligro-De Kweker groothandel aan de Wagenweg in Purmerend. Sligro vestigt zich op de Baanstee-Noord vanwege de centrale ligging. De groothandel staat op een goede zichtlocatie en is makkelijk bereikbaar voor ondernemers uit zowel de regio als de stad Purmerend.

Willem-Jan Strijbosch, directeur Foodservice van Sligro Food Group: “Purmerend stond al langer op ons lijstje. De horeca en het bedrijfsleven in Purmerend zijn van zo’n omvang en schaalgrootte dat een eigen Sligro-vestiging in de stad zinvol is. De eerste stap daarvoor hebben wij in januari 2016 gezet met de overname van De Kweker aan de Wagenweg. Daar zijn als eerste de activiteiten van beide bedrijven samengevoegd. Nu, iets meer dan een jaar later, verhuizen wij naar nieuwbouw op Baanstee-Noord”.

Ook de gemeente Purmerend is blij met de komst van Sligro. Wethouder Harry Rotgans sprak ter gelegenheid van de opening: ‘Sligro is een mooie aanwinst voor onze stad. De centrale ligging van Purmerend in de regio was een van de vestigingsoverwegingen voor Sligro. Bedrijventerrein Baanstee Noord is dus de ideale locatie en daarnaast hebben zowel Purmerend als Sligro een sterke groeiambitie”.

De nieuwe Sligro-De Kweker vestiging heeft 6.500 m2 vloeroppervlak op de begane grond en 3.200 m2 op de eerste verdieping, met een volledig assortiment van zo’n 45.000 artikelen. Frituurvet, exclusieve hammen of trendy servies. Bij Sligro-De Kweker Purmerend vind je alles voor de foodprofessional en het MKB. Sligro biedt een enorm aanbod dagverse en regionale producten. Het beste vlees, wild en gevogelte, visproducten en AGF, geleverd vanuit onze verspartners of rechtstreeks vanuit versmarkt Rungis (Parijs). Service en advies zijn daarbij vanzelfsprekend. Daarom staan de vakmensen van Sligro altijd klaar om te helpen. Zij weten alles over de producten en voorzien ondernemers graag van advies.

Foto’s: Rob Klaucke / Kopfoto: aangeleverd.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.