* Afval* WormerlandGemeenteWijdewormer

Plastic kliko voor bewoners Wormerland

Wormer – Alle inwoners van Wormerland krijgen vanaf maandag 3 juli 2017 een eigen container voor plastic, metaal en drankkarton. Het college reageert met dit besluit op een bewonersonderzoek in de gemeente. 

Op dit moment verzamelen de mensen in Wormerland het PMD-afval in speciale plastic zakken. Deze zakken worden om de week aan huis opgehaald. In het onderzoek gaf 75% van de bewoners aan dat ze mee wilden werken aan een betere afvalscheiding. Een veel gehoorde suggestie was de uitgifte van een derde kliko. Door deze extra bak hebben bewoners geen last meer van wegwaaiende zakken en zit het plastic afval netjes opgeborgen in een container.

De grijze en de plastic-bak zullen eenmaal per vier weken worden geleegd. De GFT-bak eenmaal per twee weken.

Alle inwoners van Wormerland ontvangen in juni een informatiebrief van de gemeente.

 

 

 

 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.