* Afval* WormerlandGemeenteWijdewormer

Plastic kliko voor bewoners Wormerland

Wormer – Alle inwoners van Wormerland krijgen vanaf maandag 3 juli 2017 een eigen container voor plastic, metaal en drankkarton. Het college reageert met dit besluit op een bewonersonderzoek in de gemeente. 

Op dit moment verzamelen de mensen in Wormerland het PMD-afval in speciale plastic zakken. Deze zakken worden om de week aan huis opgehaald. In het onderzoek gaf 75% van de bewoners aan dat ze mee wilden werken aan een betere afvalscheiding. Een veel gehoorde suggestie was de uitgifte van een derde kliko. Door deze extra bak hebben bewoners geen last meer van wegwaaiende zakken en zit het plastic afval netjes opgeborgen in een container.

De grijze en de plastic-bak zullen eenmaal per vier weken worden geleegd. De GFT-bak eenmaal per twee weken.

Alle inwoners van Wormerland ontvangen in juni een informatiebrief van de gemeente.

 

 

 

 

Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....