* ZorgPolitiekPurmerend

PvdA wil verlaging eigen bijdrage WMO

Purmerend- De PvdA in Purmerend wil dat de eigen bijdragen in de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) worden verlaagd. Wethouder Rotgans (Ouderenpartij AOV) wees eerdere voorstellen van de hand en de PvdA wil nu een uitspraak van de gemeenteraad hebben. Tijdens de raadsvergadering van donderdag a.s. (1 juni 2017) zal de PvdA een motie indienen.

PvdA raadslid Thijs Kroese licht toe: “We hebben een aantal keer gesproken over wat we gaan doen met de overschotten in de WMO. De wethouder heeft daar mooie bestemmingen voor bedacht, maar wij vinden dat verlaging van de eigen bijdrage prioriteit moet hebben.”

De door de PvdA in te dienen motie vraagt de wethouder om uit te zoeken welke verlagingen mogelijk zouden zijn en inzichtelijk te maken welke inkomensgroepen daarvan zouden gaan profiteren. “De wethouder zegt dat met name de hogere inkomensgroepen van een verlaging zullen profiteren, maar kan dan verder niet toelichten? Bovendien, wat is hoog? Inwoners met een modaal inkomen die zorg nodig hebben, hebben ook last van eigen bijdragen. Niet alleen de minima.” aldus Kroese.

De PvdA wijst erop dat ook de instellingen vragen om verlaging van de eigen bijdrage. “En als je een gemiddelde inwoner die gebruik maakt van de WMO vraagt te kiezen tussen de voorstellen van het college of verlaging van de eigen bijdrage, dan kiest die voor het laatste”, aldus Kroese.

De motie is hier te lezen: http://raad.purmerend.nl/sites/default/files/18%20Wilde%20motie%20PvdA%20Verlaging%20eigen%20bijdragen%20WMO.pdf


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.