NatuurPurmerend

Stichting Vrienden van het Beusebos onthullen informatiebord

Purmerend – Vanmiddag (2 juni 2017) heeft de Stichting Vrienden van het Beusebos een informatiebord onthult nabij het Beusebos. Met dit bord willen ze laten zien welke diersoorten er leven in het Beusebos en worden bezoekers de weg gewezen langs de paden door middel van een plattegrond.

“Dit bord is heel belangrijk.”, geeft Eric Kooijman, voorzitter van de stichting aan. “Het bord laat de natuur zien van het Beusebos en geeft informatie over het ontstaan van dit stukje unieke natuur. Het blijft toch de parel van Purmerend. Iets waar wij zuinig op moeten zijn. Wij van de stichting begrijpen dan ook niet dat het huidige gemeentebestuur dit stukje natuur van 17 ha wil opofferen voor een van der Valk hotel van minstens 50 meter hoog.”

Eric Kooijman geeft aan dat de strijd om het behoud van het Beusebos begonnen is. De stichting zal alles in het werk stellen om deze plannen tegen te houden. Gelukkig hebben we een klein gevulde strijdkas maar we weten inmiddels wel dat de gemeente Purmerend tot het uiterste zal gaan in de juridische procedures om dit plan erdoor heen te drukken. Daarom zoeken wij nog steeds naar donateurs.”

Meer informatie op: www.beusebos.nlWij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.