12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendToprugby bij RCW: Oranje tegen Engeland

Toprugby bij RCW: Oranje tegen Engeland

Purmerend – Rugby Club Waterland heeft van Rugby Nederland de kans gekregen een unieke wedstrijd toprugby te organiseren. Zaterdag 10 juni om 15:00 speelt Nederland A namelijk tegen de England Counties onder 20, een team van Engelse talenten die worden klaargestoomd voor een professionele rugbycarrière.

 Nooit eerder kreeg Waterland de kans gastheer te zijn voor een wedstrijd van dit formaat. RCW Voorzitter Robert Jonk: “Dit is onze kans om de regio Waterland kennis te laten maken met rugby op internationaal niveau. Dit is dé uitgelezen mogelijkheid voor iedereen die eens een rugbywedstrijd bij zou willen wonen” Het zijn vooral de jeugdige spelers van het Nederlands team die het opnemen tegen de Engelsen. Volgens Jonk is het niet toevallig dat Rugby Nederland heeft gekozen voor Waterland. “Waterland staat bekend om haar goede speelveld. Ons kunstgrasveld is speciaal ontwikkeld voor de rugbysport. Ook spelen zowel de Heren als de Dames van Waterland op het hoogste niveau van de Nederlandse competitie, wij zijn daarmee één van de slechts twee clubs in Nederland waar dit zo is.”

 Namens Waterland zullen de talenten Jannes Pijnenburg en Quermy Warmerdam spelen. Pijnenburg kijkt erg uit naar de wedstrijd: “De wedstrijd kan alle kanten opgaan! Het zijn allemaal talenten bij Engeland, maar ook wij maken een goede kans. Tijdens onze trainingen zag het er goed en scherp uit. Na mijn hamstringblessure is dit weer mijn eerste wedstrijd sinds maanden, dus ik kan niet wachten om het veld te betreden!”

Meer informatie op: http://www.rugbyclubwaterland.nl

Fotocredits: Dennis Van de Sande. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.