Purmerend

Mysterieuze pieptoon Marathonstraat opgelost?

Purmerend – Via onze mailbox bereikte ons het bericht dat de pieptoon die werd waargenomen op 29 mei 2017 aan de Marathonstraat mogelijk van een paartje Dwergooruilen zou zijn. De schrijver, die expert zegt te zijn, wil niet bij naam genoemd worden en geeft aan dat hij duidelijk hoort dat het een Dwergooruil betreft. “Mogelijk zelfs een paartje Dwergooruilen want je hoort het geluid in het begin twee keer en later maar 1 keer.”

De schrijver laat weten dat Dwergooruilen eigenlijk niet in Nederland leven maar wel in Frankrijk. Door het opwarmende klimaat in Nederland zou het kunnen zijn dat ze meer naar het noorden zijn getrokken.

Wij weten het ook niet dus laten wij het oordeel geheel aan u over.

Het artikel van 29 mei vindt u hier: https://regiopurmerend.nl/2017/05/29/mysterieuze-pieptoon-houdt-bewoners-slaap/

De pieptoon die de halve marathonstraat wakker hield:

versus het geluid van de Dwergooruil:

Is dit een soortgelijk geluid?

Laden ... Laden ...

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.