NatuurPurmerend

Purmerend wint Gouden Zwaluw

Purmerend – Vanmiddag zijn de 3 winnaars bekend gemaakt van de Gouden Zwaluw. De gemeente Purmerend was afgelopen maand genomineerd voor de aanleg van de Natuurzone Baanstee Noord. Samen met Kinderopvang Struin uit Nijmegen en de TorenTuin uit Zaltbommel ontving de gemeente Purmerend deze prijs. Wethouder Mario Hegger nam de prijs in ontvangst tijdens een bijeenkomst in Openluchttheater De Goffert in Nijmegen.

De Gouden Zwaluw

De Gouden Zwaluw, een bronsgouden beeltenis van de gierzwaluw, gemaakt door de kunstenaar Frans van Hintum, wordt jaarlijks uitgereikt en maakt deel uit van de campagne ‘Natuur in de straat’, die door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap is geïnitieerd. Vereniging Nederlands Cultuurlandschap ziet de stad als het meest intensief ingerichte cultuurlandschap van Nederland, waar zowel voor de natuur zelf, als voor de daar wonende mensen, elke ruimte voor groen benut moet worden. Natuur in de stad betrekt op een ongedwongen manier de jeugd weer bij dit onderwerp, en zorgt daarnaast voor verkoeling, afname van vervuiling, en een toename van het welbevinden van de bewoners.

De jury gaf deze prijs voor de Natuurzone Baanstee Noord. Dit gebied is aangelegd ter compensatie van het  bedrijventerrein Baanstee Noord. De jury roemde de gemeente Purmerend dat ze verder waren gegaan dan hetgeen bij de wet verplicht is. De natuurzone Baanstee Noord wordt al volop bezocht door dieren. Er zou zelfs sprake zijn dat er een vos rondloopt.

Meer informatie op over de natuurzone op: https://www.purmerend.nl/purmerend-genomineerd-voor-gouden-zwaluw

Meer informatie over Vereniging Nederlands Cultuurlandschap: http://www.nederlandscultuurlandschap.nl

Kopfoto: Twitter VNC

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.