18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
Home112Waar staan de flitsers in onze regio?

Waar staan de flitsers in onze regio?

Regionaal – De politie gaat weer vaker op snelheid controleren. Van januari tot mei van dit jaar is al een recordaantal van bijna achtduizend mobiele flitsers gesignaleerd. Dat blijkt uit alle meldingen die zijn ontvangen bij Flitsmeister. Dit zou 40% meer zijn dan in 2016.

De mobiele controles in 2017 hebben landelijk al tot 640.000 bekeuringen geleid. Het Algemeen dagblad heeft een interactieve kaart ontwikkeld waar alle flitsers in 2016 hebben gestaan. De data is afkomstig van de app Flitsmeister.

De politie benadrukt dat het onaangekondigd bekeuren van hardrijders geen ‘automobilistje pesten is.’ Het heeft niets te maken met het halen van targets of het spekken van de staatskas. ‘Dankzij flitsers zien we de gemiddelde snelheid en ongelukken afnemen. Elk slechtnieuwsgesprek dat wij niet hoeven te voeren, betekent een dode of zwaargewonde minder.’

Maar waar stonden de flitsers in onze regio? Bekijk de kaart hier:

https://public.tableau.com/shared/TRKTRWXGN?:display_count=yesSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.