112Regionaal

Waar staan de flitsers in onze regio?

Regionaal – De politie gaat weer vaker op snelheid controleren. Van januari tot mei van dit jaar is al een recordaantal van bijna achtduizend mobiele flitsers gesignaleerd. Dat blijkt uit alle meldingen die zijn ontvangen bij Flitsmeister. Dit zou 40% meer zijn dan in 2016.

De mobiele controles in 2017 hebben landelijk al tot 640.000 bekeuringen geleid. Het Algemeen dagblad heeft een interactieve kaart ontwikkeld waar alle flitsers in 2016 hebben gestaan. De data is afkomstig van de app Flitsmeister.

De politie benadrukt dat het onaangekondigd bekeuren van hardrijders geen ‘automobilistje pesten is.’ Het heeft niets te maken met het halen van targets of het spekken van de staatskas. ‘Dankzij flitsers zien we de gemiddelde snelheid en ongelukken afnemen. Elk slechtnieuwsgesprek dat wij niet hoeven te voeren, betekent een dode of zwaargewonde minder.’

Maar waar stonden de flitsers in onze regio? Bekijk de kaart hier:

https://public.tableau.com/shared/TRKTRWXGN?:display_count=yesWij maken met veel plezier het nieuws. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.