14.3 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeIlpendamVerkeersborden Jaagweg, snapt u het nog?

Verkeersborden Jaagweg, snapt u het nog?

Purmerend – Vandaag publiceerden wij over de gevaarlijke situatie op de Jaagweg. Op dit artikel kwamen verschillende reacties binnen over de toegestane snelheid op het traject waar er gewerkt wordt. Tijd voor onze verslaggever om op de fiets een kijkje te nemen. Hij fietste vanaf de Jan Blankenbrug naar Ilpendam en weer terug.

Kijkt u met ons mee? Snapt u het nog?

Wij startten op de Jan Blankenbrug. De grote brug van de Weidevenne welke kruist met de Jaagweg en de Gorslaan. Na enige tijd komen wij een aankondiging tegen van een wegversmalling.

Kort daarop gevolgd door een 50 km/h bordje.

Bij de stoplichten waarbij je naar links af kunt slaan richting de McDonalds staat achter de groene afzetting een bordje verborgen waarop 30 km/h vermeld staat. Dit bord kijkt de richting op van de Jaagweg en is nauwelijks zichtbaar voor het verkeer dat komt vanuit de kant van Purmer Zuid. Bovendien staat het achter de afzetting.

Hierna ontbreken de borden langs de weg tot Ilpendam. De 80 km/h bordjes langs de kant van de weg blijven echter aanwezig.

Na het reguliere 50 km/h bord bij Ilpendam, keren wij weer om.

Als eerste zien wij een 50 km/h bord wegens wegwerkzaamheden en de aankondiging van een (niet aanwezige) rijdende afzetting.

Hierna volgt een 30 km/h bord wegens wegwerkzaamheden.

Een paar honderd meter later wordt aangekondigd dat we uit Ilpendam rijden. Het 50 km/h gebod is opgeheven.

De bordjes 80 km/h prijken weer langs de kant van de weg.

Vlak na het kruispunt met de McDonalds moeten we opeens weer 30 km/h rijden.

Nog geen 100 meter verder zijn de geboden weer opgeheven.

En mogen we onze weg met 80 km/h vervolgen tot het bord Purmerend, vlak voor de Jan Blankenbrug.

Zeg het nou zelf. Snapt u er nog iets van?

 

Foto’s: Dennis van der MaatSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Gevaar en onderhoud. Deze 2 zaken zijn met elkaar verbonden. Overdaad aan verkeersborden kom je in vele steden tegen. Purmerend heeft nog een probleem. Het enorme achterstallige onderhoud v d groenvoorziening. Hierdoor zijn verkeersborden helemaal niet meer zichtbaar. Hierdoor ontstaan er juist gevaarlijke situaties. Niet alleen voor het auto verkeer. Voetgangers en fietsers moeten zich een weg banen door paden overwoekerd door groen. Voorbeeld is vanaf de N244,afslag Overwhere. Hier zijn verkeersborden niet zichtbaar, voet/fietspaden niet zichtbaar voor het verkeer op de hoofdweg. De rotondes onoverzichtelijk door groen, welig tierend hoog onkruid. De bomen reiken tot de hoogste verdieping van de flats. Uitzicht zelfs op die hoogte niet meer.
    In de Purmer Noord, als 2e voorbeeld, bomen en struiken die door niet snoeien zich verwilderd hebben. Het water van de grachten tussen de woonerven in is tot 1/3 deel gereduceerd. Oorzaak, de begroeïng aan beide zijden groeit tot ver in de grachten. De hele stad Purmerend ziet er zeer onverzorgd en verwaarloosd uit. Als er geen onderhoud aan het groen gepleegd wordt, daardoor vele verkeersborden niet meer zichtbaar zijn nodigt dit uit tot gevaarlijke verkeers situaties. Dat het daarnaast voor de stad geen visitekaartje is mag duidelijk zijn.
    Duidelijk bezuinigen op de verkeerde posten.

  2. Ik ben blij dat er initiatief is genomen om deze gevaarlijke chaotische situatie aan de kaak te stellen. Ik hoop dat functionarissen met verstand door deze actie geprikkeld zullen worden om de juiste maatregelen te nemen. De Jaagweg voorbij Ilpendam is ook een versnipperd puzzelstuk qua snelheid regels. Het verdient aanbeveling om ook laatstgenoemde opmerking in aanmerking te nemen voor een eventuele herziening.

  3. Je ziet ook auto’s op de busbaan rijden omdat het niet duidelijk is aangegeven welke baan voor wie is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.3 ° C
15.1 °
13.4 °
72 %
3.1kmh
90 %
za
14 °
zo
20 °
ma
22 °
di
20 °
wo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.