Purmerend

Groot onderhoud: Hoornselaan dicht

Purmerend – Vanaf maandag 26 juni is het voor veel Purmerenders omrijden geblazen. De Hoornselaan gaat dan – voor alle verkeer – tot 11 augustus dicht wegens groot onderhoud. De gemeente vervangt het complete wegdek, verbetert de overzichtelijkheid en verlegt de fietspaden. Bovendien krijgen de fietspaden een strakke asfaltlaag en gaan de tegels eruit.

Eerder dit jaar lag de weg ook al open. Toen verving de gemeente het rioolstelsel en werden alle ondergrondse kabels en leidingen vernieuwd. Nu wordt het werk boven de grond netjes afgemaakt en dan is het groot onderhoud aan de Hoornselaan echt klaar.

Belangrijke verbinding

De gemeente wil de Hoornselaan overzichtelijker en daarmee verkeersveiliger maken. De route is een belangrijke verbinding: dagelijks gaan er zo’n 8.500 auto’s overheen en zo’n 8.000 fietsers. De te verleggen en te asfalteren fietspaden zijn voor de laatste groep straks een hele verbetering. Ook komt er nieuwe lagere beplanting langs de route en worden de eerder verwijderde bomen teruggezet.

Omleidingen

Tijdens het werk blijft de kruising met de Wagenweg open, maar alle straten die uitkomen op de Hoornselaan, zijn tijdelijk alleen vanaf de andere kant bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid en er zijn ook verkeersregelaars aanwezig.

Overlast

Een afsluiting van een weg als de Hoornselaan kan niet zonder overlast. Daarom kiest de gemeente ervoor zoveel mogelijk in de zomer te werken. Dan is er minder verkeer vanwege vakanties. Bewoners kunnen vragen stellen over het project via (0299) 452 452 of [email protected].

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.