12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendGroot onderhoud: Hoornselaan dicht

Groot onderhoud: Hoornselaan dicht

Purmerend – Vanaf maandag 26 juni is het voor veel Purmerenders omrijden geblazen. De Hoornselaan gaat dan – voor alle verkeer – tot 11 augustus dicht wegens groot onderhoud. De gemeente vervangt het complete wegdek, verbetert de overzichtelijkheid en verlegt de fietspaden. Bovendien krijgen de fietspaden een strakke asfaltlaag en gaan de tegels eruit.

Eerder dit jaar lag de weg ook al open. Toen verving de gemeente het rioolstelsel en werden alle ondergrondse kabels en leidingen vernieuwd. Nu wordt het werk boven de grond netjes afgemaakt en dan is het groot onderhoud aan de Hoornselaan echt klaar.

Belangrijke verbinding

De gemeente wil de Hoornselaan overzichtelijker en daarmee verkeersveiliger maken. De route is een belangrijke verbinding: dagelijks gaan er zo’n 8.500 auto’s overheen en zo’n 8.000 fietsers. De te verleggen en te asfalteren fietspaden zijn voor de laatste groep straks een hele verbetering. Ook komt er nieuwe lagere beplanting langs de route en worden de eerder verwijderde bomen teruggezet.

Omleidingen

Tijdens het werk blijft de kruising met de Wagenweg open, maar alle straten die uitkomen op de Hoornselaan, zijn tijdelijk alleen vanaf de andere kant bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt omgeleid en er zijn ook verkeersregelaars aanwezig.

Overlast

Een afsluiting van een weg als de Hoornselaan kan niet zonder overlast. Daarom kiest de gemeente ervoor zoveel mogelijk in de zomer te werken. Dan is er minder verkeer vanwege vakanties. Bewoners kunnen vragen stellen over het project via (0299) 452 452 of [email protected].Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.