17.4 C
Purmerend
zaterdag 22 juni 2024
HomePurmerendBouw wereldbol rotonde Weidevenne van start

Bouw wereldbol rotonde Weidevenne van start

Purmerend – Op 18 december 2015 onthulden wethouders Geoffrey Nijenhuis en Hans Krieger samen met Wijkkerngroep Weidevenne, Stichting Weidevenne en stedelijk ontwerper Jan Beentjes de maquette voor de wereldbol op de rotonde Amazonelaan/Laan der Continenten.

Vandaag, woensdag 21 juni 2017, is men begonnen met de werkzaamheden.

Foto’s en verslag: Piet Jonker

Update: een schets van de wereldbol in PDF. http://www.construsoftbimawards.com/content/submissions/102/1421-01-overzicht%201%20-%20overzicht%20wereldbol%20weidevenne-%20rev2-definitief-12-04-16.pdf

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

9 REACTIES

 1. Krieger is al jaren de verspiller van Purmerends geld, Nieuwstraat al tig keer veranderd, brug over het kanaal, nu deze bol van oud ijzer, het maar volstampen van Purmerend met woningen terwijl de zgn rondwegen oa Verzetslaan en Laan der Continenten het verkeer niet aan kunnen rond de spits tijden. Op zondag sta je rond 12.15 uur nutteloos voor een rood licht te wachten op de rotonde Amazonelaan/Laan der Continenten terwijl er geen verkeer is. Maar ja ze naam in de geschiedenisboeken is belangrijker dan wat aan die K. wegen (oa Gorslaan)en fietspaden te doen.

 2. Vandaag erlangs gereden, wat ee ngeld verspilling weer van deze gemeente, voor echte zaken voor de burgers is geen geld, van de week liep ik bij de flats in de buurt van het gemeente huis, daar staan prullenbakken waar vermeld staat de deze niet door gemeentehuis niet geleegd worden omdat er geen geld is en worden geleegd door de bewoners.
  Onbegrijpelijk dat we dit accepteren

 3. 2018 is het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Purmerenders laat horen en zien wat we vinden van de praktijken van de huidige gemeenteraad. Krieger stelt zich niet meer verkiesbaar, maar zal vast zorgen dat zijn meganomane plannen voorgezet worden.
  De Purmerendse gemeenteraad heeft het lef om zich in te schrijven als groenste gemeente van Nederland!!! Dit ondanks het kappen van de vele bomen en de bouwplannen op de plek waar nu het Beusebos (8000 bomen) is.

  Qua werkgelegenheid wordt Baanstede Noord verder ontwikkeld, dat komt nu eindelijk van de grond. Natuur in Purmerend is van belang voor het zuiveren van de lucht, nr 1 behoefte van de mens.

  Kom op Purmerenders, wordt wakker! Stem voor je eigen gezondheid en die van je kinderen en hun toekomst.

 4. Ongelofelijk, een prestige object plaatsen op een punt waar ik bijna elke ochtend en in de namiddag vast in het verkeer sta.Hoe kun je dit bedenken. Deze heren zijn hun positie niet waardig. foei! Ben teleur gesteld.

 5. Wat een geldverspilling!!!
  Ik dacht dat ze de doorstroming gingen verbeteren op de Laan der Continenten.
  Wat een drama elke dag tussen 15 – 18uur!!!

 6. Om maar niet te spreken over achterstallig onderhoud aan gemeentelijke plantsoenen. Hegger en Krijger zijn zogenaamde milieubewuste wethouders. Wat we allen niet doorhebben, ook de gemeenteraad niet, is dat er een wel een kaalslag heeft plaatsgevonden bij de gemeentelijke diensten tbv openbare ruimten en objecten. Dat geld komt nu vrij voor prestigieuze objecten waar de wethouders de naam onder kunnen zetten voor het nageslacht. Ook de maatregel van 15 cm vanaf de erfgrens ter voorkoming van schade van gemeentelijk onderhoud cq onkruidbestrijding is zo een creatieve manier om te bezuinigen. Daar komt bij dat de politiek en het bestuur al jaren een manipulatieve manier van besluitvorming erop nahoudt. Framing ook wel een term daarvoor. Men hanteert een dilemma om aan te geven dat de gemeente iets niets (meer)doet. Bijvoorbeeld de uitspraak van Krieger dat het parkeren van je auto bij je woning niet meer van deze tijd is. Zo zei hij bij presentatie van de ontwikkelplannen Wagenweg. Enfin, beste Purmerenders let goed op politici die gebruikmaken bij het uitvouwen van hun plannen als ze termen gebruiken als: milieuaspecten, duurzaamheid, energiebewust, onze volgende generaties enzovoort. Als je daar echt induikt blijkt het een bezuining te zijn waarbij de OZB hetzelfde blijft of zelfs stijgt.

 7. Weer geld over de balk! Zorg eens dat de fietspaden goed onderhouden worden, door heel Purmerend zijn deze zeer onveilig met losliggende tegels, het is een schande waar ons belastinggeld aan besteed wordt!

 8. Geen geld voor fatsoenlijk weg onderhoud, gaten worden opgevuld met een klodder asfalt in plaats van gaten hebben we nu bulten. Fietspaden waar de tegels liggen te klapperen. Maar wel geld voor dit soort onzin!

 9. Ongelofelijk weer onnodig geld over de balk gooien
  Doe iets nuttig met het geld en zorg dat de bussluisen open gaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,946FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.4 ° C
18.9 °
16.2 °
70 %
0.5kmh
4 %
za
16 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.