Purmerendwonen

Intermaris en Bouwbedrijf Noordersluis tekenen contract 66 appartementen Kop West 

Hoorn / Purmerend – Op 20 juni bekrachtigden Bouwbedrijf Noordersluis en Intermaris hun samenwerking met de ondertekening van de overeenkomst voor de bouw van 66 appartementen in Kop West te Purmerend. Het is één van de eerste projecten van Intermaris waarbij de aannemer verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp als de realisatie van de woningen. 

Jongeren- en starterswoningen

Purmerend krijgt er een nieuw stukje stad bij: Kop West. Het is de laatste uitbreidingslocatie van de wijk Weidevenne. Door de ligging nabij het centrum van Purmerend en de ontsluiting van de A7 is de locatie uitermate geschikt voor jongeren en starters. Met de bouw van 66 sociale huur appartementen, waaronder studio’s en twee- en driekamerappartementen, voorziet Intermaris in een groeiende behoefte aan betaalbare woningen voor kleine huishoudens. Deze kleinere appartementen vormen een mooie aanvulling op de woonvoorraad van Intermaris. Er worden 29 woningen verhuurd aan Purmerendse jongeren tot 26 jaar. De overige woningen zijn geschikt voor zowel starters als één- en tweepersoonshuishoudens. De bouw start naar verwachting begin 2018.

Nieuwe vorm van samenwerken

Het is de eerste keer dat de Bouwbedrijf Noordersluis en Intermaris samenwerken. De verantwoordelijkheid voor zowel het ontwerp als de realisatie ligt bij Bouwbedrijf Noordersluis. Intermaris stelt vooraf randvoorwaarden waarbinnen het project gerealiseerd moet worden en vervult een toetsende rol. Intermaris kiest steeds vaker voor een dergelijke rolverdeling om optimaal te kunnen profiteren van de kennis en kunde van de markt.

Belangstellenden

Belangstellenden voor deze appartementen kunnen zich inschrijven via Woningmatch Waterland https://www.woonmatchwaterland.nl. De woningen worden hier eind 2017 gepubliceerd.

Foto: aangeleverd door Intermaris.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.