* Goede doelenPurmerend

Spullen gezocht voor nieuw Moeder-Kind-Huis in Purmerend

Purmerend – Opeens was het zover. Persoonlijk Perspectief kreeg deze week een woning aangeboden. En daarmee komt een lang gekoesterde droom uit. Een Moeder-Kind-Huis. Jonge moeders met problemen kunnen hier terecht. Moeder en kind krijgen uitgebreide ondersteuning en begeleiding met als doel binnen 18 maanden zelfstandig in het leven te staan. Het huis biedt plaats aan vijf moeders met kind.

Voor dit initiatief is Persoonlijk Perspectief nu op zoek naar spullen. Van meubels (zowel voor moeder als kind) tot speelgoed/accessoires om van het huis een thuis te maken. Alles is welkom.

Achter de schermen is er maanden lang hard gewerkt aan een nieuw hulpverleningsconcept. Jongeren tussen de 18 en 28 jaar met een diversiteit aan problemen kunnen bij Persoonlijk Perspectief terecht voor een integraal hulpverleningstraject – indien nodig met woonruimte.
Het doel van “Nieuw Persoonlijk Perspectief” is om jongeren in 18-24 maanden stevig in hun schoenen te laten staan. Waarbij bestaande problemen gecontroleerd zijn. Met eigen huisvesting  en een startkwalificatie of baan om zo op een constructieve manier het eigen leven op te kunnen pakken.

“En dat is belangrijk”, zegt directeur Wim Kees Kranendonk. “Eenmaal in de neerwaardse spiraal is het heel moeilijk om daar zelfstandig uit te komen. Er is veel hulpverlening beschikbaar, maar dat wordt versnipperd aangeboden. En dat is een gemiste kans. Juist door alle problemen integraal aan te pakken (red. psychische problemen, schulden, geen opleiding/arbeidservaring) geef je mensen een nieuw perspectief. Als je mensen zelfstandig weet te krijgen kost dat de samenleving op langere termijn veel minder geld. Maar bovenal staan mensen veel gelukkiger in het leven.”

Persoonlijk Perspectief heeft als doel aan het einde van 2017 40 jongeren uit de regio te kunnen huisvesten/begeleiden. Het Moeder-Kind-Huis is hier een onderdeel van.

Heeft u nog spullen voor het moeder-kind-huis? Laat dan even een berichtje achter, of stuur een mailtje naar [email protected].

Meer informatie over Persoonlijk Perspectief vindt u op de website van de organisatie.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

3 commentaren

 1. En vervolgens laat Wim Kees iedereen vallen! En bestaat heel Persoonlijk Pespectief niet eens meer en mogen de moeders met kinderen het allemaal zelf uitzoeken!

 2. Laat ik voorop stellen dat iedere vrouw en ieder kind recht heeft op een dak boven het hoofd en zorg en begeleiding – indien nodig.
  Waar wij wel grote moeite mee hebben is dat deze huisvesting wordt geregeld in een gewoon woonhuis in onze buurt. Er is met de buurt helemaal niet over gecommuniceerd en de desbetreffende woning(en) (2 naast elkaar) hebben gewoon een woonbestemming.
  Nu worden daar klakkeloos 10 mensen gehuisvest. Maar ook zijn er mensen die er werken, hulpverleners, facilitair medewerkers etc. In onze wijk is de parkeerdruk al erg hoog en dat zal op deze manier alleen maar erger worden.
  Feitelijk verbazen wij ons erover dat dit zomaar kan in een gewoon woonhuis. Feitelijk is er sprake van verkapte kinderopvang of een pension voor mensen zonder vaste woon- en verblijfplaats.
  Verder zijn wij bang voor problemen en overlast door de vaders of ex-partners van de kinderen / vrouwen.
  De communicatie vanuit de Gemeente Purmerend is nul komma nul. Wij worden weer voor een voldongen feit gesteld en zitten nu niet alleen met een MBO school van heel veel leerlingen, maar ook met een moeder-kind huis / instelling.
  Het wordt niet leuker wonen zo en wie betaalt de waardedaling van onze huizen? De naaste buren zitten echt in zak en as!

 3. Wij hebben twee dozen vol baby en kinderspeelgoed. Waar kunnen we het naartoe brengen??

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: