* Provinciaal* VuurwerkPolitiek

Motie voor gemeentelijke vuurwerkshow

Purmerend – D66 dient aankomende donderdag samen met GroenLinks en Stadspartij een motie in om in Purmerend een gemeentelijke vuurwerkshow te organiseren tijdens de jaarwisseling. De partijen constateren dat afsteken van consumentenvuurwerk elk jaar opnieuw leidt tot meldingen van overlast, vuurwerkresten op straat, schade aan publieke en particuliere eigendommen, milieuschade, gewonden en zelfs doden.

Raadslid Mark Intres van D66: “De motie is een vervolg op een discussie die we in december 2015 in de gemeenteraad hebben gevoerd over vuurwerkvrije zones. We hebben daar uiteindelijk vanaf gezien, onder meer omdat in Purmerend geen specifieke plekken zijn waar overlast wordt ervaren en omdat handhaving niet goed mogelijk is. Wel proefde ik in de raad een meerderheid voor een andere manier van het omgaan met het afsteken van vuurwerk.”

“We zien ook dat het maatschappelijk draagvlak voor vuurwerk afneemt en juist toeneemt voor een centraal georganiseerd vuurwerk. Andere gemeenten (zoals Hilversum, waar de raad in mei op werkbezoek was) hebben daar al goede ervaringen mee. Ongetwijfeld zal op termijn nieuwe landelijke regelgeving komen rond vuurwerk. Vooruitlopend daarop deze motie.”

Het organiseren van een vuurwerkshow door de gemeente heeft het doel dat er minder consumentenvuurwerk in Purmerend wordt afgestoken. Een communicatiecampagne van de gemeente kan daaraan bijdragen, waardoor er ook minder negatieve effecten van het afsteken van vuurwerk zijn, zo staat in de motie.

De kosten van de vuurwerkshow zouden niet hoger moeten uitkomen dan €15.000 euro. Een deel zou betaald moeten worden door sponsors zoals ondernemers en de horeca in de binnenstad. Het restant zou uit het evenementenbudget moeten komen waardoor dit voor de gemeente geen extra kosten in de begroting met zich meebrengt.

Wat vindt u van een vuurwerkshow tijdens oud en nieuw?

Wat vindt u van een gemeenschappelijke vuurwerkshow tijdens oud en nieuw?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Het zal niet de linkse Elite groep zijn onder leiding van D66 . En zo proberen weer de azijnpissers van GROENLINKS en D66 een stempel te drukken nu op iets wat maar 1x per jaar voorkomt.zielig

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: