NatuurPurmerend

Purmerend klaar voor jurering Nationale Groencompetitie

Purmerend – Morgen, 30 juni 2017, is het dan zover. De jury van Entente Florale zal Purmerend gaan bezoeken in verband met de Nationale Groencompetitie. De gemeente Purmerend was eerder genomineerd voor deze prijs in de categorie steden en besloot begin van dit jaar tot deelname.

Door de gemeente is een representatieve route uitgezet om de jury te kunnen overtuigen. Er werden vandaag nog wat paaltjes geplaatst bij bomen, werden de vrijwilligers van het Reuringfestival vandaag nog opgeroepen om het Leeghwaterpark vrij te maken van zwerfafval en waren gemeentewerkers bezig om de route na te lopen. Tevens is er een boekje voor de jury samengesteld gedrukt op papier wat gemaakt is van landbouwafval.

De route begint bij het stadhuis en zal via 15 tussenstops ook daar weer eindigen waarna er een lunch door de gemeente wordt aangeboden. De aandacht van de jury gaat uit naar zes belangrijke ‘vakinhoudelijke hoofdkenmerken’ die ieder op twee ‘kernactiviteiten’ worden beoordeeld.

De jury is samengesteld uit tuin- en landschapsarchitecten, ecologen, cultuurhistorici, deskundigen uit: (groene) onderwijs, hoveniers- en groenvoorzienerssector, boomkwekerijsector en leden van de vakgroep Groen, Natuur en Landschap van Vereniging Stadswerk Nederland.

Purmerend neemt het op tegen de steden Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Waalwijk.

Meer informatie op: http://www.vitalegroenestad.nl/Groencompetitie/Over_Nationale_Groencompetitie

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.