19.5 C
Purmerend
woensdag 27 september 2023
HomeNatuurPurmerend klaar voor jurering Nationale Groencompetitie

Purmerend klaar voor jurering Nationale Groencompetitie

Purmerend – Morgen, 30 juni 2017, is het dan zover. De jury van Entente Florale zal Purmerend gaan bezoeken in verband met de Nationale Groencompetitie. De gemeente Purmerend was eerder genomineerd voor deze prijs in de categorie steden en besloot begin van dit jaar tot deelname.

Door de gemeente is een representatieve route uitgezet om de jury te kunnen overtuigen. Er werden vandaag nog wat paaltjes geplaatst bij bomen, werden de vrijwilligers van het Reuringfestival vandaag nog opgeroepen om het Leeghwaterpark vrij te maken van zwerfafval en waren gemeentewerkers bezig om de route na te lopen. Tevens is er een boekje voor de jury samengesteld gedrukt op papier wat gemaakt is van landbouwafval.

De route begint bij het stadhuis en zal via 15 tussenstops ook daar weer eindigen waarna er een lunch door de gemeente wordt aangeboden. De aandacht van de jury gaat uit naar zes belangrijke ‘vakinhoudelijke hoofdkenmerken’ die ieder op twee ‘kernactiviteiten’ worden beoordeeld.

De jury is samengesteld uit tuin- en landschapsarchitecten, ecologen, cultuurhistorici, deskundigen uit: (groene) onderwijs, hoveniers- en groenvoorzienerssector, boomkwekerijsector en leden van de vakgroep Groen, Natuur en Landschap van Vereniging Stadswerk Nederland.

Purmerend neemt het op tegen de steden Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Waalwijk.

Meer informatie op: http://www.vitalegroenestad.nl/Groencompetitie/Over_Nationale_Groencompetitie
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
19.5 ° C
20.6 °
18.3 °
71 %
2.7kmh
100 %
wo
19 °
do
19 °
vr
20 °
za
19 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.