23.1 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
Home* BijzonderGenderneutrale toiletten in Heel Europa

Genderneutrale toiletten in Heel Europa

Purmerend – Het lijkt zo vanzelfsprekend, dat iedereen naar het toilet kan, maar toch zijn er mensen die aangesproken worden op het naar ‘de verkeerde toilet’ gaan, terwijl ze zelf toch het gevoel hebben, dat ze op deze toilet thuis horen. Maar THUIS hebben we dat probleem niet. Thuis gaat iedereen naar hetzelfde toilet: jongens, meiden en alles wat daar tussenin zit. Misschien heb je er al eens iets over gelezen of gehoord tijdens het journaal.

Genderneutrale toiletten worden belangrijk gevonden en waarom? Omdat dit een plek is, waar mensen soms worden weggestuurd door andere toiletgebruikers en omdat op de deur al aangegeven staat, dat je een man of vrouw moet zijn om daar naar binnen te mogen gaan, maar wat nou als je niet echt een vrouw bent en ook niet echt een man, welke w.c., moet je dan kiezen? Toen een medewerkster bij Clup Welzijn hierover ging nadenken en de w.c.’s op haar werkplek eens goed ging bekijken, viel haar ineens ook wat anders op. De w.c. waar kinderen verschoond kunnen worden, wordt aangegeven met een mevrouw die haar kind aan het verschonen is. Kennelijk veranderen w.c.-stickers niet erg mee met de emanciperende maatschappij.  Wat een sticker al niet kan doen!

En daarom is er in Heel Europa gekozen voor een verandering van stickers. Heel Europa wil graag, dat ALLE mensen zich welkom kunnen voelen, zowel in het gebouw als op het toilet in het gebouw. Heel Europa staat voor diversiteit op alle vlakken. Vanaf deze week heeft Heel Europa als eerste openbare gelegenheid (naast u allemaal thuis) ‘toiletten voor iedereen’.  U bent van harte welkom eens langs te komen voor alle activiteiten die in het gebouw plaats vinden en gebruik te maken van de toiletten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
23.1 ° C
24 °
22 °
78 %
0.9kmh
12 %
vr
23 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.