* BijzonderPurmerend

Genderneutrale toiletten in Heel Europa

Purmerend – Het lijkt zo vanzelfsprekend, dat iedereen naar het toilet kan, maar toch zijn er mensen die aangesproken worden op het naar ‘de verkeerde toilet’ gaan, terwijl ze zelf toch het gevoel hebben, dat ze op deze toilet thuis horen. Maar THUIS hebben we dat probleem niet. Thuis gaat iedereen naar hetzelfde toilet: jongens, meiden en alles wat daar tussenin zit. Misschien heb je er al eens iets over gelezen of gehoord tijdens het journaal.

Genderneutrale toiletten worden belangrijk gevonden en waarom? Omdat dit een plek is, waar mensen soms worden weggestuurd door andere toiletgebruikers en omdat op de deur al aangegeven staat, dat je een man of vrouw moet zijn om daar naar binnen te mogen gaan, maar wat nou als je niet echt een vrouw bent en ook niet echt een man, welke w.c., moet je dan kiezen? Toen een medewerkster bij Clup Welzijn hierover ging nadenken en de w.c.’s op haar werkplek eens goed ging bekijken, viel haar ineens ook wat anders op. De w.c. waar kinderen verschoond kunnen worden, wordt aangegeven met een mevrouw die haar kind aan het verschonen is. Kennelijk veranderen w.c.-stickers niet erg mee met de emanciperende maatschappij.  Wat een sticker al niet kan doen!

En daarom is er in Heel Europa gekozen voor een verandering van stickers. Heel Europa wil graag, dat ALLE mensen zich welkom kunnen voelen, zowel in het gebouw als op het toilet in het gebouw. Heel Europa staat voor diversiteit op alle vlakken. Vanaf deze week heeft Heel Europa als eerste openbare gelegenheid (naast u allemaal thuis) ‘toiletten voor iedereen’.  U bent van harte welkom eens langs te komen voor alle activiteiten die in het gebouw plaats vinden en gebruik te maken van de toiletten.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.