13.9 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendVoorstel voor een veiliger kruispunt Jaagweg/Jan Blankenbrug

Voorstel voor een veiliger kruispunt Jaagweg/Jan Blankenbrug

Purmerend – Jasper de Graaf rijdt regelmatig op zijn scooter over de Jan Blankenbrug in de richting van de Gorslaan/Jaagweg. Hij verbaast zich daar regelmatig over de gevaarlijke situatie die het verplichte in- en uitvoegen met zich mee brengt. Daarom stuurde hij op 5 juli 2017 een voorstel naar de gemeente Purmerend.

“Vandaag heb ik een voorstel aan de gemeente gestuurd om de verkeerssituatie op de kruising Gorslaan/Jan Blankenbrug/Jaagweg veiliger te maken. Mijn probleem (als bromscooter bestuurder) is dat ik verschillende (onnodige) gevaarlijke handelingen moet verrichten die zowel voor mij- als mijn mede weggebruikers potentieel gevaarlijk zijn. Dit terwijl het niet zo hoeft!”, zo vertelt Jasper.

Vlak voor de Jan Blankenbrug moeten scooterrijders uitvoegen van de rijbaan naar het bromfietspad. Via dit pad wordt de kruising met de Jaagweg over gestoken. Daarna moeten de scooterrijders weer de rijbaan op. De in- en uitvoegstroken rondom het drukke kruispunt zijn smal en vormen een risico voor zowel de scooterrijders als de fietsen en automobilisten.

In zijn voorstel naar de gemeente geeft Jasper aan dat het veiliger is als brommers en scooters gewoon op de rijbaan blijven rijden. Het hele gebied is immers gewoon 50 km/h. Alleen brommers in de richting van Ilpendam krijgen dan een probleem, zij moeten immers wel verplicht op het bromfietspad rijden en deze is vanaf de rijweg niet toegankelijk. Maar ook daar heeft Jasper een innovatieve oplossing voor gevonden.

“De oorzaak van deze vreemde situatie ligt in het feit dat bromfietsers anders niet op het bromfietspad richting Ilpendam en Watergang kunnen komen. Je kunt niet afslaan van de rijbaan naar het bromfietspad. Mijn suggestie aan de gemeente is daarom om een onderbord toe te voegen aan de 3 plekken waar nu de bromfiets naar het bromfietspad wordt gedwongen. Op dit onderbord zou kunnen staan dat het bord alleen geldt voor bromfietsen die richting Ilpendam en Watergang willen gaan. Dit kost haast niets, en het zou de verkeerssituatie veel rustiger en minder gevaarlijk maken”, aldus Jasper.

Dit lijkt ons een goed idee! Denkt u ook dat dit de situatie veiliger maakt?

Foto: Jasper de GraafSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.9 ° C
14.5 °
12.8 °
80 %
1.8kmh
100 %
wo
18 °
do
19 °
vr
22 °
za
16 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.