29.2 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmerendFeestelijk startsein nieuwbouw Wherepark

Feestelijk startsein nieuwbouw Wherepark

Purmerend – Intermaris start met de nieuwbouw van de eerste eengezinswoningen en appartementen in Wherepark. Deze woningen zijn onderdeel van de herontwikkeling van de wijk Wheermolen-West in Purmerend. Donderdag 6 juli gaven wethouder Hans Krieger van Gemeente Purmerend en bestuurder Cees Tip van Intermaris hiervoor samen met bewoners het feestelijke en sportieve startsein.

Metamorfose Wherepark
Deze maand start de nieuwbouw van de eerste 65 eengezinswoningen en 38 appartementen in Wherepark. In 2019 begint vervolgens de sloop van 150 eengezinswoningen in het naastgelegen “Middengebied”. Hier komen 99 nieuwe sociale eengezinswoningen voor terug. Alle geïnteresseerden uit het “Middengebied”, kunnen een van de nieuwbouw woningen huren. “We zijn heel blij dat nu daadwerkelijk van start gaat wat we de bewoners al heel lang beloven: de realisatie van een prachtige wijk. Het betreft een ware metamorfose, zowel in type woningen als leefomgeving. Na de overlast, die hier helaas mee gepaard gaat, hopen we vooral dat het tot veel woongenot gaat leiden voor onze huurders”, opende Cees Tip de bijeenkomst.

Samenwerking en nauwe betrokkenheid bewoners

Wethouder Hans Krieger: “De inrichting van het gebied is tot stand gekomen door een goede samenwerking tussen gemeente Purmerend, BPD, Intermaris én de bewoners. Daar kunnen we trots op zijn”. Enthousiaste bewoners dachten mee over hoe de toekomstige wijk eruit moest gaan zien tijdens verschillende meedenksessies. Uiteenlopende thema’s kwamen aan bod: van het stedenbouwkundig plan en de uitstraling van de woningen tot aspecten in de woonomgeving zoals groenvoorzieningen en het verkeer. De verwachting is het gehele project in 2020 af te ronden.

Dijkstra Draisma uit Bolsward bouwt het appartementencomplex, KlaassenGroep uit Dinxperlo de eengezinswoningen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
29.2 ° C
31.2 °
27.8 °
54 %
2.2kmh
2 %
za
29 °
zo
23 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.