4.9 C
Purmerend
maandag 25 maart 2024
HomePurmerendWoningbouw op PostNL locatie stap dichterbij

Woningbouw op PostNL locatie stap dichterbij

Purmerend – Bij gemeente Purmerend bestaat al jarenlang de wens een nieuwe invulling te geven aan het terrein van het voormalige postkantoor (PostNL locatie) op de hoek van de Gedempte Where en Hoornselaan. Wethouder Hans Krieger en André Snippe van Snippe Projecten BV tekenden woensdag 5 juli een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van de PostNL locatie. Hiermee is een nieuwe invulling van deze plek een stap dichterbij gekomen.

Onderzoek openbare parkeergarage

Samen met de gemeente onderzoekt Snippe Projecten B.V. in de komende maanden of naast woningbouw ook een openbare ondergrondse parkeergarage kan worden gerealiseerd op de PostNL locatie. De komende tijd worden omwonenden, toekomstige bewoners en andere belanghebbenden geïnformeerd over de ontwikkelingen rond de PostNL locatie.

Verschillende ontwerpen

De kavel van PostNL ligt dicht bij het historische centrum van de stad. Voor veel Purmerenders is het een aansprekende plek om te wonen. Tijdens een informatiebijeenkomst dit voorjaar – toen er nog geen ontwerp was – schreven zich al meer dan 200 geïnteresseerden in. Voor Snippe Projecten is dit reden om extra veel aandacht te besteden aan de kwaliteit van de nieuwbouw die hier komt. Daarom zijn meerdere Nederlandse architectenbureaus gevraagd om een schetsontwerp te maken. Naast deskundigen van de gemeente, Snippe en Welstand krijgen ook Purmerenders de gelegenheid om zich uit te spreken over de verschillende ontwerpen. Daarover komt in de komende weken meer informatie beschikbaar.

Snippe Projecten is een ontwikkelaar die betaalbare woningen realiseert. Recent ontwikkelden ze het project Holland Park in Diemen-Zuid. Daar maakte een vervallen kantorenpark plaats voor een woningbouwlocatie.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,843FansLike
2,539VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
4.9 ° C
6.7 °
2.8 °
78 %
2.2kmh
7 %
ma
10 °
di
12 °
wo
13 °
do
11 °
vr
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.