16.5 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
Home* OmleidingenGroot onderhoud A10 West aangekondigd; hinder en omrijden

Groot onderhoud A10 West aangekondigd; hinder en omrijden

Regionaal – Van 24 juli tot 4 september voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A10 West. Het gaat om het deel tussen de Basisweg en knooppunt De Nieuwe Meer. De weg wordt zes weken afgesloten: eerst drie weken in zuidelijke richting en daarna drie weken in noordelijke richting. 

Waarom is onderhoud nodig? 

Goed onderhoud is nodig voor een vlotte doorstroming en veilig verkeer. Het is alweer 16 jaar geleden dat Rijkswaterstaat de A10 West grondig heeft aangepakt en dat terwijl er dagelijks 124 duizend auto’s over deze route rijden. De werkzaamheden stonden eigenlijk gepland voor 2018, maar Rijkswaterstaat voert het onderhoud een jaar eerder uit. Ze willen dat deze veelgebruikte weg in topconditie is. Zeker als in 2018 de werkzaamheden bij de N200 en A10 Zuid starten.

Wat gaat Rijkswaterstaat doen? 

Rijkswaterstaat vervangt het asfalt op de hoofdrijbaan en op de meeste op- en afritten en parallel gelegen wegen. Tevens worden tientallen voegen vernieuwd in het wegdek bij bruggen en viaducten. Ook de matrixborden worden vervangen en het hele systeem van lussen, camera’s en wegkantstations dat ermee is verbonden. Tot slot vindt er een verbetering van de afvoer van het regenwater plaats.

Meer informatie op: https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a10-groot-onderhoud-a10-westSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Afgelopen zaterdagavond gingen wij van Purmerend op bezoek in Amsterdam. De verkeersinfo gaf op de A7 aan dat vanaf de Coentunnel er door een ongeval file stond tot aan verkeersplein Nieuwe Meer. Wij kozen dus voor de route A8-A10 over Noord en zagen na de Zeeburgertunnel dat de A10 Noord vanaf knooppunt Diemen richting Zaandam was afgesloten. Reden ons onbekend. Rond middernacht gingen wij terug richting Purmerend en zagen vervolgens op de navigatie dat A10-A8-A7 slechts 1 rijstrook open had wegens wegwerkzaamheden. “Dus” de Zeeburgertunnel maar of zouden we iets gemist hebben? Ja dus. Pas in de buurt van verkeersplein Diemen zagen we dat richting Zaandam er “3 rijstroken afgesloten” waren. Dat de Zeeburgertunnel daarmee dus ook (nog) dicht zou zijn drong onder het rijden te laat tot ons door. Wij werden omgeleid over de A1 en A9 (Gaasperdammerweg) welke laatste ook door wegwerkzaamheden moeizaam te berijden was.
    Kortom: voor deze avond had een oneindig wijze ambtenarenbende besloten dat zowel de Zeeburger- als de Coentunnel niet of nauwelijks te berijden was en de A-10, A-8 en A-7 tot Purmerend-Zuid 1 lange file was. Gecombineerd met wegwerkzaamheden op de Jaagweg (N-235) door aanleg van een verbrede busstrook maakte dat het feest compleet. Over een afstand van ca. 13 kilometer deden wij er tussen 00.15 en 01.25 over om thuis te komen.
    Zouden ambtenaren of Rijkswaterstaat wel eens met elkaar praten of op de kaart kijken als ze deze werkzaamheden aan het plannen zijn? De KNVB zou er misschien goed aan doen deze mensen in te schakelen als het Nederlands elftal een gesloten en ondoordringbare verdediging nodig heeft. Daar zouden ze wel heel nuttig werk kunnen doen. Voor verkeersdeelnemers die niet van het OV gebruik willen of kunnen maken zijn ze een ramp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.8 °
14.4 °
71 %
4.9kmh
100 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.